Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u Savskoj

Dovezao se taksijem pred Ministarstvo branitelja, polio benzinom i zapalio

Branitelj se samozapalio pred Ministarstvom branitelja
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/11
27.10.2014.
u 23:23

Neslužbeno doznajemo da je riječ o opeklinama drugog stupnja, a ozlijeđena je i osoba koja je unesrećenom priskočila u pomoć

Jedna osoba samozapalila se večeras ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu tijekom osmog dana prosvjeda branitelja i vojnih invalida. Policija je izvijestila da je riječ o hrvatskom branitelju D.Č. rođenom 1964. godine koji je, neslužbeno doznajemo,  zadobio opekline drugog stupnja. Ozlijeđena je i osoba koja mu je među prvima priskočila u pomoć, a kojoj je vatra zahvatila uglavnom kosu i obrve.

D.Č. se u 22.35 sati taksijem dovezao u Savsku 66. Došetao je pred zgradu Ministarstva. U ruci je držao plastičnu bocu sa zapaljivom tekućinom kojom se polio, zapalio i viknuo: "Sve za Hrvatsku, drž'te se!"

Nakon toga, okupljeni na prosvjedu priskočili su mu u pomoć. Prvi je priskočio Ilija Vučemilović, dopredsjednik Zbora gardijskih brigada, i ugasio vatru protupožarnim aparatom. U pomoć su nekoliko trenutaka poslije pristigli i djelatnici Hitne pomoći koji su dežurali pred Ministarstvom zbog prosvjeda.

– Odjednom smo vidjeli dim i čuli galamu, a kada smo se probili do unesrećenog, on je već ležao na podu i bio prekriven dekama. Zapalili su mu se dijelovi tijela koji su bili otkriveni. Glava, ruke i noge – kazala su nam dvojica djelatnika Hitne pomoći. Dodali su da je D.Č. bio pri svijesti tijekom intervencije. U svjesnom stanju ubrzo ga je u bolnicu odvezlo drugo vozilo Hitne pomoći koje je promptno reagiralo na poziv.

Kako nam je rečeno na mjestu događaja, stradali branitelj je iz Mikulića te je bio pripadnik 150. črnomerečke brigade, a kasnije i Tigrova.

– On nije polusvijet, već naš branitelj. Bio je ovih dana ovdje s nama i ovo sad, više mu je bilo dosta – rekao nam je jedan slavonski branitelj, pripadnik 3. gardijske brigade ''Kune''.

– Nakon što je prije nekoliko dana preminula naša braniteljica Nevenka, sada se dogodila još jedna tragedija. Ljudi se ubijaju, vlast ne mari i zato snose punu odgovornost, ponajprije premijer Milanović – kazao nam je Ante Deur, predsjednik Zbora gardijskih brigada, koji je s još nekoliko desetaka okupljenih vidno potresen promatrao nemili događaj.

.>> Branitelji: Jesi li rekao da ćeš dati ostavku ako je mi tražimo? Matić: Jesam, ali mora biti razlog!

>> Grabar Kitarović posjetila branitelje: Vi ste moji heroji

Komentara 265

JU
jupimi
00:26 28.10.2014.

pa Maticu koga ti zastupas branitelje ili Milanovica. sram te bilo a sram bilo i mog ratnog kolege Kotromanovica. prodajete se za Judine skude.

JU
juma
01:07 28.10.2014.

Sada će gospodin Glavašević izjaviti kako ovaj jadnik nema PTSP, nego se htio ugrijati.

ČS
Čuvaj se senjske ruke
23:47 27.10.2014.

Nakon što su se zapalili kakvo je matićevop srce? kuca li za hrvatsku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije