Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
auto- bomba

Jedna osoba poginula, a 30 ih je ranjeno u eksploziji u Turskoj

Automobil-bomba eksplodirao u Diyarbakiru nakon uhićenja čelnika HDP-a
Foto: Reuters
1/8
04.11.2016.
u 11:25

I ovaj napad još je jedan u nizu smrtonosnih bombaških napada koji se redaju u Tirskoj posljednjih 18 mjeseci.

Auto - bomba ekpslodirala je u turskom gradu Diyarbakir na jugoitoku zemlje. jedna osoba je poginula, a 30 osoba je ozlijeđeno.

Eksplozija je "zatresla" ovaj kurdski grad nekoliko sati nakon što je uhićeno 11 odvjetnika, članova ljevičarske Narodne demokratske partije (HDP), koju većinom čine Kurdi iz regije. 

Eksplozija se dogodila u blizini policijske postaje u Diyarbakiru gdje su neki stranački čelnici pritvoreni zbog sumnje da su povezani s terorizmom. Srušene su fasade zgrada i vatrogasci pretražuju ruševine ne bi li pronašli žrtve. Ministar pravosuđa Bekir Bozdag rekao je da su među žrtvama policajci i civili.

Uhićenje čelnika prokurdske Narodne demokratske stranke (HDP), druge najveće oporbene stranke u parlamentu, i još desetorice njezinih zastupnika povećalo je zabrinutost Zapada zbog sve jačeg gušenja oporbe u zemlji. Turska je nakon neuspjelog pokušaja državnog udara u srpnju uhitila ili suspendirala više od 110.000 dužnosnika i razmatra ponovno uvođenje smrtne kazne.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i njegova vladajuća stranka AKP optužuju HDP za povezanost s Kurdistanskom radničkom strankom (PKK), koju SAD i EU smatraju terorističkom organizacijom. HDP, koji je na zadnjim izborima osvojio više od pet milijuna glasova, to opovrgava.

>>U Turskoj priveli suce i jer su im djeca učila strane jezike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije