Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
miroševečka cesta

U teškoj prometnoj nesreći u Zagrebu poginuo tamburaš Damir Mihovec - Miki

Damir Mihovec - Miki
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/7
26.09.2015.
u 17:04

Da tragedija bude veća, od zadobivenih ozljeda u bolnici je preminula i Dragica Mihovec, majka poznatog tamburaša

Damir Mihovec Miki (52), jedan od najboljih hrvatskih tamburaša, poginuo je u subotu ujutro u sudaru automobila na Miroševečkoj cesti u Zagrebu. U automobilu je bila i njegova majka Dragica (77) koja je malo nakon nesreće od zadobivenih ozljeda preminula u bolnici. Na njih je naletio pijani vozač (26) koji je uslijed prebrze vožnje u zavoju prešao na suprotnu traku kojom je vozio Mihovec. Vozač koji je uzrokovao nesreću teško je ozlijeđen i prevezen u KBC Rebro.

Prerani odlazak glazbenog velikana šokirao je i u crno zavio njegovu obitelj, ali i mnogobrojne prijatelje, među kojima su i članovi popularnoga glazbenog sastava Gazde kojima je Mihovec bio menadžer punih sedam godina.

– Još prošlu noć bili smo skupa na nekoj fešti. Rastali smo se oko ponoći, a vijest o nesreći potpunoi me zatekla. Miki je bio čovjek s vizijom, naš menadžer, ali i čovjek koji je zaslužan za okupljanje Gazda. Ali prije svega bio je naš učitelj i prijatelj – potreseno je kazao Marko Bujanović, frontmen Gazda.

Damir Mihovec Miki bio je, ističu poznanici, čovjek kojeg su svi u društvu pamtili, veseli društvenjak koji je povezivao ljude i pridonosio dobroj atmosferi u društvu. Koncertima u Domu sportova tamburašku je glazbu doveo do velikih dvorana i mnogo ljudi. Zadnji intervju dao je upravo Večernjem listu prošli tjedan. Naša novinarka s njime je razgovarala o glazbenim počecima i ljubavi prema glazbi.

– Nije bilo lako početi snimati. Tambura je kao nacionalni hrvatski instrument bila u zapećku, no na taj smo način uspjeli nastaviti markuševečku školu tambure, koja je počela s djelovanjem još 1960-ih – ispričao je Miki. Cijeli je život nastojao širiti tamburašku kulturu, pa su prije dvije godine osnovali i udrugu “Tambura Club Zagreb”, sa željom da odgoje nove naraštaje zagrebačkih tamburaša. Ljubav prema tamburici prenio je na sina Zvonimira, a planirao je i u OŠ Markuševec početi podučavati male tamburaše.

 

 

DANAS JE U PROMETNOJ NESREĆI POGINUO NAŠ OSNIVAČ I UČITELJ..SA VELIKOM TUGOM U SRCIMA DUBOKA SUĆUT NJEGOVOJ OBITELJIGAZDE!!!

Posted by Gazde on 26. rujan 2015

>>Jedna osoba poginula u sudaru dva motocikla

Komentara 34

LU
Lujo123
13:42 26.09.2015.

Da, svake godine na tom mjestu se dogodi nekoliko prometnih nesreća sa težim ili lakšim posljedicama. Svi to znamo, pa i policija. No policajcu uporno čekaju u zasjedi vozače cca 500 metara bliže Dubravi (kod škole) i važno ih kažnjavajuu ako voze 65 km/h umjesto 60. Ja sam jednom vozio iza traktora koji je vozio 20 km/h Miroševečkom cca 2 km i prešel sam tak sporo sve te zavoje (pa i ovaj) i kad sam tak doplazil do groblja poslije kojega počinje ravna dionica i pregledno je cca 500 m tad sam dal žmigavac i ne prešavši 60 km/h pretekel trakltor. No na kraju te ravne i pregledne dionice sam na dužini od cca 10 m (vraćajući se na desno pred traktor) prešel preko pune crte (do tada je bila isprekidana) i hop - zaustavi me preko puta škole u zasjedi mlađahni, debeli policjot na motoru. Počne me zlostavljati s budalastim pitanjima i priopći mi kak je kazna za to moje nedjelo ogromna i kak mi mora uzeti vozačku i td. a ja se suzdržavam da ga ne pošaljem u 3PM i šutim. Tad on veli "No dobro dajte 200 kn". Ja šutim i dam 200 kn, on mi vrati vozačku i prometnu i bez riječi ode do motora. Ja mislim otišel mi je napisati potvrdu, ali on sjedne na motor i ode velikom brzinom dok se ja nisam ni snašel i nisam uspel zapisati nikakav broj ili nekaj takvoga. Dakle i za ovu i za sve slične nesreče i mrtve krivi su iskljućivo policajci i oni koji bi trebali kontrolirati kaj i kak delaju i jel se bave drumskim razbojstvima ili kao poslovođe u prometu pomažu u sigurnom odvijanju prometa. Da krivnju snosi isključivo korumpirana i nesposobna policija. Mrtvima pokoj duši!

DU
Deleted user
22:13 26.09.2015.

Nisu poginuli već ih je pijanac ubio, tako to trebate napisati. Već sam par puta rekao, Hrvati ne trebaju neprijatelje, oni imaju svoje automobile i alkohol, to im je dosta!

CH
chemica
12:13 26.09.2015.

Dobar razlog da se postavi još nekoliko pari "uspornika", kao što su poodavno nakalemljeni stotinjak metara dalje. Proklete životinje. Zar svaki metar mora biti načičkan barikadama na kolniku zbog nekoliko bolesnika za volanom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije