Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
x gimnazija

Jedna od najvećih hrvatskih gimnazija pretrpjela ozbiljnu štetu u potresu

23.03.2020.
u 18:20

Za sada statičari još nisu bili. A tek oni mogu procijeniti prave razmjere štete  - kazala nam je ravnateljica Željka Frković, koja pri tom dodaje kako nema mjesta  panici jer nitko nije stradao u potresu.

Zagrebačka 'deseta' gimnazija  ili punim nazivom  - X. gimnazija Ivan Supek  pretrpjela je popriličnu štetu u potresu sudeći prema fotografijama koje smo dobili. Zidovi su popucali, a u nekim učionicama pala je žbuka. 

Kako nam je kazala ravnateljica ove, jedne od najvećih hrvatskih gimnazija koja broji u ovoj godini 1100 učenika, sudeći prema izgledu oštećenja su u nekim dijelovima škole  ozbiljna. 

- Ne mogu vam reći kolika su oštećenja, sigurno je, da smo u 'normalnim vremenima' odnosno da nema koronavirusa koji hara, da škola nekoliko dana  ne bi bila u funkciji.  Ipak, da bismo mogli govoriti o ozbiljnosti štete valja pričekati stručnjake. Za sada statičari još nisu bili. A tek oni mogu procijeniti prave razmjere štete  - kazala nam je ravnateljica Željka Frković, koja pri tom dodaje kako nema mjesta  panici jer nitko nije stradao u potresu.  

Premda zvuči paradoksalno, i jasno je da škola ne bi radila da je Zagreb pogodio 'samo' potres, ovako uz opasnosti od koronavirusa i već uspostavljenu školu online, nastava traje i odvija se. 

Potvrdila nam je to i ravnateljica koja kaže kako se profesori iznimno trude da online nastava funkcionira. Za sada, kazuje Ž. Frković u uvjetima koje imamo, radimo najbolje što znamo i možemo.  Zgrada X. gimnazije, početkom veljače dobila je novu fasadu i prozore i završila jedan dio obnove škole. 

Inače,  X. gimnazija „Ivan Supek“  jedna  od najvećih gimnazija u  RH  nalazi se na adresi Klaićeva 7,  na području  Područnog ureda Centar, u blizini Muzeja Mimara,  HNK, Pravnog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, te mnogih drugih kulturnih i javnih ustanova.

Napomenimo da zagrebačke X. gimnazija i I. tehnička škola Nikola Tesla dijele istu zgradu, tako da dakle ovu ustanovu pohađa ukupno više od  2.000 učenika.

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
!zagreb!
20:31 23.03.2020.

To je TESLA!

HA
Hanok
22:33 23.03.2020.

Ok, ali potres od 5,5 nije trebao rastrgati one kuče u Markuševcu! Zidovi popucali kao led. Vidi se da je gradnja ispod prosječna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije