Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvojajčani blizanci

Jedna od milijun: Rodila 'četvorke', ali su dvojajčani blizanci

Babe
11.07.2013.
u 16:37

Na području Sjedinjenih država samo je 100 ovakvih slučajeva da su 'četvorke' začete iz dvije jajne stanice

Trudnoća s 'četvorkama' rijetka je sama po sebi, a posebnu pažnju privući će činjenica da još nešto "odstupa" od uobičajenih trudnoća. Ona se zove Sabrina Negus i početkom godine na svijet je donijela četiri zdrava dječaka. Ono što je privuklo dodatnu pozornost na ovu majku je to da je njena trudnoća s četiri bebe posebna po tome što su četiri bebe začete iz dvije jajne stanice. Najčešće su "četvorke" začete iz četiri jajne stanice, pojasnio je liječnik Todd Lovgren.

- Ovu Sabrininu trudnoću lakše bismo mogli okarakterizirati kao: 3+1. U ovom slučaju tri su bebe jednojajčani blizanci i dijelili su istu posteljicu, dodao je. Ovakva trudnoća događa se jednom u milijun slučajeva, zaključuje.

Četverostruka trudnoća jako je iznenadila Sabrinu i njenog supruga.

- Bili smo uvjereni na početku da je riječ o "običnoj" blizanačkoj trudnoći. Ja sam bila u šoku kada se kasnije tijekom pregleda ulatrazvukom utvrdilo da je riječ o čak četiri bebe. Moj suprug Lucas nije mogao vjerovati, samo se smiijuljio, rekla je četverostruka mama.

Par nije mogao dobiti dijete prirodnim putem, a ova trudnoća uslijedila je nakon višegodišnjih postupaka potpomognute oplodnje. Sabrina je rodila carskim rezom jedanaest tjedana prije termina jer je trudnoća postala vrlo rizična, a porodu je nazočilo 33 člana medicinskog osoblja u dvije odvojene operacijske dvorane. 

>>Stisak koji osvaja: Blizanci se primili za ruke nakon rođenja

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije