Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka suda

Jedna članica Pussy Riota puštena na uvjetnu slobodu

Pussy Riot (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
10.10.2012.
u 12:59

Druge dvije članice ruskog punk-benda ostaju u zatvoru na dvije godine jer su u pravoslavnoj crkvi prosvjedovale protiv Vladimira Putina

Jedna od članica ruskog benda Pussy Riot koja je osuđena na dvije godine zatvora zbog huliganizma, na današnjem saslušanju puštena je na uvjetnu slobodu. Riječ je o  Ekaterini Samutsevich, dok njezine druge dvije kolegice iz benda Nadezhda Tolokonnikova i Maria Alyokhina ostaju u zatvoru, javlja RT.

Samutsevich je u žalbi tvrdila kako je izašla iz crkve prije nego što je sudjelovala u punkerskoj molitvi i zbog toga nije počinila kazneno djelo vrijeđanja vjerskih uvjerenja.

Druge dvije djevojke ostaju u zatvoru iako su se u žalbi ispričale vjernicima Ruske pravoslavne crkve ako su ih uvrijedile svojim prosvjedima te da im to nije bila namjera.

>> Na redu saslušanje u žalbenom postupku za Pussy Riot

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:34 10.10.2012.

za ovo trebaju biti kaznjene,tu se jedino slazem sa car putjin

MR
Mr. Right
07:35 11.10.2012.

Klasicni dokaz Putinove diktature.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije