Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
autobusna nesreća

Jedna Čehinja prevezena kući, još četiri ostale u gospićkoj bolnici

'23.06.2012., Gospic - 7 osoba je poginulo, a 44 su ozlijedjene u prevrtanju autobusa na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani. Oko 4 sata autobus ceskih registarskih oznaka udario je u zastitnu og
'TVloki/PIXSELL'
25.06.2012.
u 13:30

Imali smo savršenu suradnju s kolegama iz PU Ličko-senjske. Dali su nam veliku podršku u našem poslu s ozlijeđenima nakon nesreće - kazao je Lazecky.

Dva dana nakon kobne nesreće češkog autobusa na autocesti A-1 kod tunela Krpani u gospićkoj Općoj bolnici još uvijek se nalaze četiri pacijentice. Jedna pacijentica rano jutros napustila je bolnicu te je sanitetskim vozilom odvezena za Češku.

- U gospićkoj bolnici još su četiri pacijentice. Dvije na kirurškom odjelu te dvije u jedinici intenzivnog liječenja. Stabilno su i izvan životne opasnosti. Očekujemo da se dogovori transport za Češku - kazao nam je dežurni kirurg Branko Garković dodajući kako ostali pacijenti danas vjerojatno neće napustiti bolnicu.

>>Vraćali smo se pet puta provjeravati ima li još živih u busu

U bolnici se također nalaze članovi posttraumatskog tima češke policije koji rade popis prtljage i ostalih stvari u autobusu. Lukas Lazecky, kapetan tima, kazao je kako odlazak pacijentica ovisi o njihovom zdravstvenom stanju i naravno odluci doktora.

- Jutros smo razgovarali s pacijenticama. Neke od njih su spremne za transport, no kada odlaze nije moja odluka. Imali smo savršenu suradnju s kolegama iz PU Ličko-senjske. Dali su nam veliku podršku u našem poslu s ozlijeđenima nakon nesreće - kazao je Lazecky.

Doznajemo kako jedna pacijentica ima velike posjekotine na licu dok je jedna spremna za odlazak kući, no odlučila je pričekati svoju majku koja je teže ozlijeđena i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja.

Komentara 1

PR
pravica
13:49 25.06.2012.

Najiskrenija sućut obiteljima stradalih kao i suosjećanje sa svim žrtvama ove velike tragedije. Želim prokomentirati profesionalnu i primjerenu reakciju službi (hitna, vatrogasci, bolnice….) zahvaljujući kojima posljedice nisu veće. Ministar zdravstva ponosno ističe ove pokazatelje, ali radi podsjećanja javnost treba napomenuti da su timovi hitne medicinske pomoći na autocesti ustrojeni za vrijeme prošle Vlade. Standardi održavanja autocesta, nas kao turističke zemlje, moraju biti visoki, najviši u svim segmentima. Sredstva koja se ulažu su beznačajna prema dobiti koju ostvarujemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije