Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon desetljeća devastacije

Jedini se nisu miješali u rat, a sad će ga prekinuti: Imali samo datulje, postali globalna sila

17.04.2023.
u 15:32

Potaknut svojom reputacijom za neutralnost, postao je učinkovita diplomatska sila za veće države, uključujući SAD, Iran i Saudijsku Arabiju. Omanski sultanat izuzetnog je geostrateškog značaja, smješten na krajnjem jugoistoku Arapskog poluotoka i s izlazom na Arapsko more i Omanski zaljev.  Najveći strateški značaj Omana ogleda se u njegovoj enklavi, poluotoku Musandamu preko kojega Oman nadzire južni ulaz u Hormuški tjesnac, nasuprot Iranu, koji nadzire njegov sjeverni ulaz, kao vrata Perzijskog zaljeva, kojim se odvija glavnina ukupnog svjetskog tankerskog prometa

Komentara 1

XA
xaron
01:56 18.04.2023.

U nas nikad dosta pameti. Ne ulazi u sukobe ako to možeš izbječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije