Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GEOPARK PAPUK

Jedini hrvatski geopark pod lupom europskog izaslanstva

geopark
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/4
28.06.2011.
u 21:54

U drugom mandatu otvaraju se velike mogućnosti korištenja fondova za financiranje razvojnih geoloških projekata, kaže dr. sc. Ivica Samarđić

VOĆIN – Ugledni stručnjaci Ilias Vailakos (Grčka) i Stephane Legal (Francuska), članovi izaslanstva Mreže  Europskih geoparkova, koja okuplja 43 geoparka, danas i sutra borave u Geoparku Papuk, u istoimenom Parku prirode Papuk, koji je od 2007. godine jedini hrvatski ravnopravni član ove ugledne svjetske asocijacije geoparkova..

– Biti u jednoj takvoj obitelji je ponos, prestiž, ali i obveza, jer smo jedini Geopark izvan granica Europske unije.  Reizbor članstva u asocijaciji Europskih geoparkova održava se svake četiri godine, pa će i tijekom ovog monitoringa članovi izaslanstva ocijeniti koliko smo napredovali i u kolikoj mjeri provodimo vrlo stroge i zahtjevne kriterije. U ovom drugom mandatu otvaraju nam se velike mogućnosti za korištenje europskih fondova koji financiraju ovakve geološke projekte, kaže dr. sc. Ivica Samarđić, ravnatelj Parka prirode Papuk. 

Ugledni gosti su danas u pratnji predstavnika: Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu prirode, Državnog zavoda za  zaštitu prirode, Geološkog fakulteta, Geološkog instituta, Hrvatskog geološkog društva i predstavnika lokalne samouprave i Parka prirode Papuk posjetili: Veliku, Jankovac, budući Geoinfo centar u Voćinu, Geološki spomenik prirode Rupnicu na Papuku, te Trešnjevicu, Vrhovce i Eko imanje Mavrović. Sutra će posjetiti Orahovicu, Petrov vrh, Kutjevačku rijeku transect, te vinske ceste na požeškom području. U Javnoj ustanovi Park prirode Papuk, u okviru kojega djeluje jedini hrvatski Geopark Papuk, očekuju da će u rujnu ove godine dobiti 'zeleno' svjetlo za opstanak u mreži Europskih geoparkova jer su u proteklom vremenu ostvarili iznimne rezultate u otkrivanju i očuvanju geoloških vrijednosti na ovim prostorima.

Ključne riječi

Komentara 3

KL
klokan13
22:22 28.06.2011.

Zašto podnaslov \"POD LUPOM\" ? Ako sam dobro razumio u dnevniku HTV radi se o potvrđivanju statusa svakih 4 god. Ovako ispada neki monitoring. Ja se i na ovom forumu trudim birati riječi a nisam novinar. Zašto novinari vole \"bombe\" kad ih nema ni u primisli? Dajte ljudi valjda se završili faxove.

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
23:32 28.06.2011.

ima li tamo posla za mene?

RE
reporter
01:59 01.07.2011.

UE politika mrkve i batine se svodi na jako malu mrkvicu, koju rijeko i teško da zagristi, ali i od jako velike batine koju se uopće neće libiti upotrijebiti, osobito prema manjima i slabijima. Pametni se klone mrkve da ih ne opali batina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije