Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokolj u bih

Jedina koja je preživjela masakr pitala optuženog: Je li se isplatilo?

'za pokbih........060907........mostar.......bolnica........ivan bakovic iz mostarskog zatvora pusten je na lijecenje u bolnicu...........snimio: velimir begic'
''
16.02.2012.
u 19:12

U kolovozu 1993. u selu Mokronoge (BiH) ubijeno je devet članova obitelji Bešlaga. Jedinoj preživjeloj tada je bilo devet godina.

– Je li se isplatilo? – upitala je Amela Bešlaga Mujkić (28), jedina koja je preživjela iz svoje obitelji, danas na zagrebačkom Županijskom sudu Alberta Topića (41), jednog od optuženika za zločin počinjen u selu Mokronoge u BiH 10. kolovoza 1993. Prema optužnici, Topić i Petar Majić (40) zajedno sa sada pokojnim Ivanom Bakovićem, upali su te noći u kuću obitelji Bešlaga, u kojoj je bilo 10 osoba. Svi osim Amele Bešlage Mujkić, koja je tada imala devet godina, izvedeni su iz kuće i ubijeni, a svjedokinji su ubijeni roditelji, sestre i brat.

Topić, koji je svjedokinju pitao je li ga ikad vidjela te dobio niječan odgovor, na njezino pitanje je odgovorio:

– Meni je žao svake žrtve, ali ja to nisam učinio...

Dok je on još odgovarao na njezin postavljeni upit, ona mu je replicirala riječima: – Ne znam kako možete mirno spavati...

Svemu tome prethodilo je njezino svjedočenje, u kojem je ostala kod prije danih iskaza.

– Sve te događaje pokušavam zaboraviti već 18 godina, neke stvari su mi mutne. Bila sam rekla da sam prepoznala Ivana Bakovića koji je u vojničkoj uniformi i s puškom u rukama ušao u našu kuću. Naredio je svima da legnu na pod. U dvorištu sam čula neke ljude i vidjele siluete dvojice, no njih ne mogu prepoznati – kazala je svjedokinja. Kako je njezino neposredno saslušanje tražila Topićeva obrana, činjenica da njegov branitelj Željko Olujić nije imao pitanja za svjedokinju, koja je došla iz Švedske, razljutila je sutkinju Gordanu Mihelu Grahovac pa je to spočitnula Olujiću. U malo žešćoj raspravi koja je uslijedila Olujić je sutkinji kazao da je njegovo pravo da neposredno sasluša svjedoka.

Komentara 9

MA
macor
23:37 16.02.2012.

Dali je to taj masovni ubica koji je proglasen lokalnim herojem nakon ovog krvoprolica. Cak je bio popularan medu curama i najmanje dvjema napravio dite.FUJ

MO
mozel
10:09 17.02.2012.

Tko je god napravio ovakav masakr,ali da se utvrdi tocna istina pa nije drugo zasluzio nego isto da se njemu napravi kao sto je on napravio neduznim ljudima.Neovisno o naciji ili vjeri svi su ljudi koje treba cjeniti a POLAZECI OD SEBE.

TO
Toni50
20:09 16.02.2012.

Tako se to radi legalno pustiš da prođe 10 malo je 20 i više e to je dobro onda žrva nemože da prepozna ubojice i na sigurno si u demokratskoj strani i pravosuđu da možeš da sudiš i oslobađaš iliili da presudiš 8 godinica BRUTO Glavašu !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije