Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zrakoplovna nesreća

Jedanaest poginulih u padu ruskog zrakoplova

avion
Reuters, arhivska fotografija
01.11.2009.
u 09:50

Vladin teretni zrakoplov srušio se 25 kilometara od zračne luke Mirnyi nakon što je iskrcao teret koji je nosio, potvrdile su ruske vlasti.

Ruski teretni zrakoplov srušio se jutros na dalekom istoku Rusije, pri čemu je poginulo 11 članova posade, javlja BBC.

Vladin teretni zrakoplov srušio se 25 kilometara od zračne luke Mirnyi nakon što je iskrcao teret koji je nosio, potvrdile su ruske vlasti.

Zrakoplov se srušio u nenaseljenom području pa nije bilo drugih stradalih osoba, a iz Moskve je odmah na teren upućena skupina istražitelja koja bi trebala otkriti uzroke pada zrakoplova.

Ključne riječi

Komentara 3

TM
t_mirko
12:09 01.11.2009.

... zrakoplov srušio se 25 kilometara od zračne luke Mirnyi nakon što je iskrcao teret .... Pa valjda je iskrcao teret, ponovo poletio pa se onda srusio. A zasto se luka zove Mirnyi, a ne Mirnij? Zasto prevod ruskog imenaa na engleski? Odgovor: zato jer smo prepisali vest s neke stranice na engleskom.

AL
alabamaU
14:00 01.11.2009.

Tako je kad nepismeni ljudi ne znaju prevoditi ruska geografska imena na hrvatski. Nisam strucnjak za ruski ali to Mirnyi bi tribalo biti na hrvatski Mirni sto bi znacilo na hrvatski mirni ili na engleski peaceful. Ruska geografska i osobna imena su jako slicna hrvatskim imenima. Jezik nam je slican i pripadamo u slavensku grupu indoeuropskih jezika. Hrvat od integriteta nece nikad nasjedati kojekavim malicioznim novinarima,pojedincima ili politicarima pa se ukljuciti u demoniziranje Rusije i ruskog naroda. Nikoji narod nema monopol na prijateljstvo s Rusima. Rusi nisu nikad naskodili Hrvatskoj cak su je u domovinskom ratu priznali 3 mjeseca prije Amerike.

AL
alabamaU
15:21 01.11.2009.

Rusi pokusavau dovesti plin u Europu preko Crnog Mora. Bugarska je tribala biti jedno od tranzit zemalja. Medjutim pod pritiskom Amerike, Bugarska je odbila da ucestvuje u donosenju plina za Europu.Rusija ce dovesti plin preko turske ekonomske zone mora direktno u grcku i od te tocke ce ici dalje za Europu. Poka ove price je slijedeca; Rusija ima puno bolje odnose s Turskom koja je muslimanska zemlja nego s Bugarskom koja je slavenska uz to jos pise cirilicom i pravoslavni su. Dalje Bugarska moze zahvaliti svom nacionalnom postanku bas Rusiji. Politicko-ekonomski-turisticki-znastven odnosi cvijetaju izmedju Turske i Rusije. S druge strane vrijedno je spomenuti da Amerikanci imaju dobre odnose s Bugarskom i ne smeta im sto su pravoslavci, Slaveni i sto pisu cirilicom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije