Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABILJEŽENA 5422 PREKRŠAJA

Jedan uhvaćen kako vozi sa 3,37 promila, a drugi kako vozi 239 kilometara na sat

alkotest
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
08.09.2020.
u 07:40

Za volanom je zatečeno i 365 alkoholiziranih vozača, dok je 606 vozača sankcionirano jer nisu bili vezani pojasom,a još njih 268 jer su telefonirali dok su vozili

Čak 3,37 promila alkohola u krvi imao je rekorder među 365 pijanih vozača koje je policija tijekom pojačanog nadzora na hrvatskim prometnicama zaustavila između 4. i 6 rujna.  Taj je rekorder, priopćio je MUP, zaustavljen na području PU brodsko-posavske, a ta j detalj, kao i svakodnevna izvješća o drastičnim kaznama pokazuju da na nesavjesne vozače policijski apeli  i drastične kazne  jednostavno ne utječu.

Policija iz vikenda u vikend provodi pojačani nadzor prometa u  kojem se fokusira na sankcioniranje najtežih prekršaja, kao što su prebrza vožnja, vožnja u alkoholiziranom stanju, nevezanje pojasa i telefoniranje tijekom vožnje. Zanimljivo je da je među vozačima koji čine takve prekršaje, kažu u MUP-u dosta recidivista, a tijekom kontrole prometa od 4. do 6. rujna, policija je na  hrvatskim prometnicama vozače zatekla u počinjenju 5422 prekršaja. 

Od vozača koji su zatečeni u počinjenju prekršaja njih 2504 je vozilo prebrzo, a rekorder  je zaustavljen na području PU zadarske dok je vozio s 239 kilometara na sat. Za volanom je zatečeno i 365 alkoholiziranih vozača, dok je 606 vozača sankcionirano jer nisu bili vezani pojasom,a još njih 268 jer su telefonirali dok su vozili.

MUP je analizirao počinjenje prekršaje po policijskim upravama, pa je ispalo da je najviše alkoholiziranih vozača proteklog vikenda zaustavljeno na području PU splitsko-dalmatinske, njih 49, a najmanje takvih vozača zaustavljeno je u PU karlovačkoj, njih pet. Vozači u PU splitsko dalmatinskoj se ne vole vezati ni sigurnosnim pojasom pa je tamo evidentirano najviše takvih prekršaja, njih 110.

Brzu vožnju najviše pak vole u PU zagrebačkoj jer je tamo počinjeno  najviše takvih prekršaja, njih 448. Najmanje vozača zbog prebrze vožnje je protekli vikendi sankcionirano na području PU međimurske, 15. Što se tiče telefoniranja tijekom vožnje, to su protekli vikend najčešće činili vozači na području PU istarske gdje je sankcioniran 41 takav prekršaj.

MUP-ova analiza pokazuje i da pod utjecajem alkohola najčešće voze  vozači između 31 i 40 godina  jer je policija zaustavila 87 takvih vozača, a najčešće su u krvi imali između 0,5 i 1 promila alkohola. Policajci su uhvatili i 24 vozača  koji su recidivisti, a oni su počinili 28 prekršaja, od čega se 17 odnosilo na  vožnju u alkoholiziranom stanju, dva na prebrzu vožnju, četiri na vožnju u vrijeme dok im je bila oduzeta dozvola....

Što se tiče recidivista, policija je njih osam zadržala 12 sati u prostorijama za zadržavanje dok je za devet zatražila maksimalne kazne o kojima će odlučivati prekršajni sudovi.  Inače, tijekom proteklog vikenda dogodilo se 78 nesreća, u kojima su ozlijeđene 102 osobe, dok poginulih srećom nije bilo.

Komentara 2

UG
ugljesa
08:55 08.09.2020.

Ma nije da bi oni isli u prekrsaj,ali bili su na tajnom zadatku...

KU
kurcobolja
09:09 08.09.2020.

Ovoga što je vozio 239 ukoliko je mogao više kazniti oduzimanjem vozačke na 2 godine a ukoliko je vozio 239 a sat mu maksimalno 220, treba ga nagraditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije