Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH

Jedan uhićeni iz Orašja pušten na slobodu, u pritvoru ostaju devetorica

orašje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
09.11.2016.
u 18:08

Odvjetnik Dautbegović rekao je da je na slobodu pušten Marko Baotić, a tu su informaciju potvrdili i iz Suda BiH objašnjavajući kako nemaju informacije o devetorici u pritvoru

Sud Bosne i Hercegovine pustio je na slobodu jednog uhićenog pripadnika HVO-a iz Orašja, a devetoricu zadržao u pritvoru, uključujući nekadašnjeg zapovjednika 106. brigade HVO-a u Orašju, generala Đuru Matuzovića, rekao je danas medijima Matuzovićev odvjetnik Almin Dautbegović.

Rekao je da je na slobodu pušten Marko Baotić, a tu su informaciju potvrdili i iz Suda BiH objašnjavajući kako nemaju informacije o devetorici uhićenih.

"Nisam službeno dobio rješenje, ali sud je odlučio o žalbama. Neslužbeno imamo informaciju da je odluka o pritvoru ostala. Žalbe odvjetnika su odbijene, a samo je jedna osoba puštena iz pritvora", rekao je Dautbegović za Hinu.

Odvjetnik Dautbegović najavio je nastavak pravne borbe za puštanje preostalih uhićenih iz pritvora.

"Prema mojem mišljenju, nije bilo razloga za produljenje pritvora, ali nakon ove odluke žalit ćemo se Ustavnome sudu BiH i zatražiti njihovo puštanje", rekao je Dautbegović. U pritvoru ostaju Đuro Matuzović, umirovljeni general HVO-a i organizator obrane na području Orašja i ratni zapovjednik oraškog zbornog područja. Zajedno s njim u pritvoru će ostati Ivo Oršolić, Tado Oršolić, Marko Dominković, Joso Nedić, Marko Blažanović, Mato Živković, Anto Živković i Stijepo Đurić (51).

Svi oni obnašali su tijekom rata visoke vojne i civilne dužnosti ili su bili pripadnici Vojne policije HVO-a.

Njih se tereti za ratne zločin nad zatočenim Srbima na području Bosanske Posavine.

Ova uhićenja osudio je službeni Zagreb kao i dužnosnici Hrvata u BiH, nagovješćujući da bi se moglo raditi o politički manipuliranim optužnicama.

>> Saborski Odbor za ratne veterane zatvorio sjednicu, želi od Nazora čuti o dokumentaciji za BiH

Komentara 6

ZI
Zika
19:02 09.11.2016.

Svaki od uhicenih da pred oltarom izrekne : "Ako sam ucinio ubojstvo civila ili zarobljenika (jednostavno zlocin ), da bog da da moja obitelj isto tako nastrada kao i oni kojima sam ja to ucinio. I ako nema dokaza protivv takvoga, odmah ga osloboditi.

MA
mariopermp1981
19:25 09.11.2016.

VL dosadan sto pise o Orasju i nasim braniteljima, koji su branili takve garibe kao sto si ti i takvi, jado jadni.

Avatar Jmslbrod
Jmslbrod
05:41 10.11.2016.

Ova uhicenja su spin ove vlade da se hvo -u dodjele mirovine i stanovi,sve ce oni njih pustiti i tko zna koliko ce Hrvatska jos uhljeba natovariti nama na ledja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije