Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJICA OPTUŽENA ZA POKUŠAJ UBOJSTVA

Jedan sinu pucao u čeljust, drugi ispalio harpun u partnera bivše izvanbračne supruge

Zagreb: Policijsko vozilo na ulazu u zatvor Remetinec, ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
23.01.2024.
u 08:18

U nekom trenutku je 63-godišnjak dohvatio oružje koje je ilegalno posjedovao te je zapucao prema sinu. Ispalio je dva hica, a jedan od tih hitaca je pogodio 39-godišnjaka u čeljust, teško ga ozlijedivši.

Za pokušaj ubojstva optužen je 63-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podigao ŽDO Zagreb. Prema optužnici, riječ je o događaju koji se zbio 18. srpnja 2023. u 22.40  u dvorištu obiteljske kuće, kada se 63-godišnjak uslijed narušenih obiteljskih odnosa posvađao sa svojim 39-godišnjim sinom. U nekom trenutku je 63-godišnjak dohvatio oružje koje je ilegalno posjedovao te je zapucao prema sinu. Ispalio je dva hica, a jedan od tih hitaca je pogodio 39-godišnjaka u čeljust, teško ga ozlijedivši. Nakon toga je 69-godišnjak uhićen i pritvoren, a tužiteljstvo u optužnici traži da mu se produlji istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

ŽDO Rijeka je pak podigao optužnicu protiv 45-godišnjaka kojeg osim za pokušaj ubojstva tereti i za prijetnju. Prema optužnici, 45-godišnjak se tereti da je 23. kolovoza 2023., u Rijeci, sadašnjem partneru  svoje bivše izvanbračne  supruge slao više prijetećih poruka. Tužiteljstvo tvrdi da mu je prijeteće poruke slao želeći ga ubiti te da mu je došao na  adresu njegovog prebivališta  gdje mu je ispred prozora vikao i psovao, vrijeđao ga i govorio da će ga ubiti. Potom je tražio  53-godišnjaka da podigne roletu, a kada je ovaj to napravio, 45-godišnjak je, kako ga se tereti iz podvodne puške ispalio harpun koji je probio prednje prozorsko staklo i zaustavio se na stijenci unutarnjeg stakla. Osim toga, 45-godišnjak se tereti i da je 22. kolovoza 2023., prijetio svojoj bivšoj izvanbračnoj supruzi. Vikao je da ima pištolj te joj je prijetio i vrijeđao ju, nazivajući je pogrdnim imenima. Tužiteljstvo u optužnici traži da se 45-godišnjaku produlji istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljana djela. 

VEZANI ČLANCI 

Komentara 1

Avatar canned heat
canned heat
09:11 23.01.2024.

Je li Plenković predsjednik Vlade RH ili briselski namjesnik za područje zapadnog Balkana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije