Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Huliganstvo u Splitu

Jedan od privedenih zadržao otuđeni dres

Napad u Splitu
Foto: Snimio čitatelj
11.02.2019.
u 06:55

Privedena trojica napadača na srbijanske vaterpoliste Crvene zvezde, još se traga za preostalom dvojicom.

Splitska policija jučer ujutro privela je trojicu muškaraca koje dovode u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde, a za dvojicom huligana i dalje traga. Kod jednog od privednih pronađen je i otuđeni dres.

Tri utakmice sa Srbijom

Zbog huliganskog napada u subotu u Splitu gdje su oko 13 sati na prepunoj rivi napadnuta trojica vaterpolista Crvene zvezde koja su došla na utakmicu s Gusarom, reagirao je u nedjelju i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, zadovoljan brzom reakcijom policije.

Istaknuo je da su u subotu igrane tri vaterpolske utakmice između hrvatskih i srbijanskih momčadi – u Makarskoj, Šibeniku i jedna u Splitu, a u nedjelju igrana je košarkaška utakmica u Zagrebu. Istaknuo je da ne treba generalizirati i da je Hrvatska sigurna zemlja.

– Incident najoštrije osuđujemo i on se ne može opravdati. Hrvatska policija reagirala je promptno, odmah su uhićena trojica počinitelja, kod jednog pronađen je dres sportaša iz Beograda. Kriminalistička istraga se nastavlja, traga se za još dvojicom počinitelja. Nakon što policija obavi svoj dio posla, oni će biti predani pritvorskom nadzorniku, a kasnije će biti ispitani na Državnom odvjetništvu – rekao je Božinović koji je potvrdio da je hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu u povodu incidenta na splitskoj rivi primilo prosvjednu notu.

– Ministarstvo vanjskih poslova Srbije tražilo je hitnu istragu, identifikaciju i kažnjavanje počinitelja. Hrvatska policija je na tom tragu bila vrlo promptna – poručio je Božinović.

Nije htio špekulirati kakva će biti kvalifikacija djela i hoće li huligani biti optuženi za zločin iz mržnje. Kaže da će to odlučiti splitska policija u suradnji s DORH-om.

Također je rekao da će kriminalističkim istraživanjem biti utvrđeno je li bilo sigurnosnih propusta kada su se trojica sportaša odvojila od skupine.

– Vrlo je važna poruka policije, pa i iz ovog jučerašnjeg djelovanja, da svatko tko se odluči huliganski se ponašati kada su u pitanju sportske priredbe, ali i ne samo sportske, policija će učiniti sve da ga pronađe i adekvatno procesuira – poručio je Božinović.

Počinitelji snimljeni kamerom

Kada je vaterpoliste Crvene zvezde napala skupina huligana, dvojica su pobjegla, a vratar Aleksandro Kralj, koji je dobio nekoliko udaraca po glavi, spas je pronašao skočivši u more. Splićani su priskočili i pokušali mu pomoći, ali nije htio izići iz vode sve do dolaska policije, koja je vrlo brzo bila na mjestu događaja.

Brzo su pronašli i počinitelje. Snimljeni su kamerama. Incident koji srbijanska politika želi prikazati kao sigurnosni problem osudili su premijer, župan, splitski gradonačelnik, ali i građani Splita.

Daruvarac izašao iz zatvora

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
09:14 11.02.2019.

dobro su još i prošli!samo kad se sjetim rukometnog prvenstva u smrdiji i kak su prošli hrvatski navijači!paljenje hrvatskih zastava itd.....di ste onda bili političari?!sjest se na rivu u dresu četničkog kluba i mislit kak ti nitko nebu ništa?hahahahahaha evoo jedna pjesma-Culo se buc, bac, boc palo je sunce u Jadransko more Culo se buc, bac, boc palo je sunce, pala je noc la la la la la la la la la

IV
Ivancor
09:45 11.02.2019.

Ja bih samo osudio toga idiota šta je zadrzao majicu , po zakonu o prikuplanju otpada . jer nije za to ovlasten!!

Avatar mariosweden
mariosweden
08:10 11.02.2019.

Sada su ovo huligani a kada su u pitanju Torcidasi Boysi ili Hrvatska reprezentacija omda su to navijaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije