Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE U OBITELJI

Jedan ocu razbio čeljust, drugi polio suprugu i sina benzinom i prijetio da će ih zapaliti

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
19.05.2020.
u 10:56

Jednom nasilniku izrečena je mjera zabrane približavanja žrtvi, a drugom je određen istražni zatvor

Dva teška slučaja nasilja u obitelji zabilježena su na širem području Siska, a detalje je objavilo Općinsko državno odvjetništvo u Sisku.

Protekli četvrtak, u večernjim satima, 45-godišnjak je u obiteljskoj kući ušao u sobu u kojoj je spavao njegov 80-godišnji otac i bez povoda mu zadao više udaraca šakama po glavi nanijevši mu prijelom desne gornje čeljusti s pomakom, odnosno tešku tjelesnu ozljedu.

Policija je protiv njega počinila kaznenu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede. Nakon ispitivanja, sudac istrage Županijskog suda u Sisku odbio je prijedlog državnog odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora i osumnjičeniku izrekao mjere opreza, odnosno zabranu približavanja žrtvi, zabranu uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom i udaljenje iz doma.

Dan poslije, u Općinsko državno odvjetništvo priveden je 66-godišnjak zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu supruge (1958.) i sina (1976.) na način da je nakon verbalne prepirke s njima, iz prostora dvorišne prostorije uzeo PVC spremnik ispunjen benzinom i polio suprugu i sina govoreći im da će zapaliti njih i kuću u kojoj žive.

Nakon ispitivanja, sudac istrage Županijskog suda u Sisku prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije