Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos u ARZ-u

Jedan član uprave smijenjen, drugoga napao radnik

autocesta
Foto: Goran Kovacic/pixsell
20.12.2013.
u 17:00

Miljenko Girotto je smijenjen jer je na svoju ruku mijenjao sistematizaciju, a Marija Juzvišena napao je radnik

U tvrtki ARZ – Održavanje i naplata cestarine (ON), tvrtki kćeri Autoceste Rijeka – Zagreb, ovih dana vlada popriličan kaos. Jedan član uprave je smijenjen, a drugog člana fizički je napao radnik koji se našao na listi za otkaz.

Povećao broj radnika

Predsjednik uprave ARZ-a Josip Šala iz uprave ARZ-ON-a maknuo je Miljenka Girotta, i to vrlo ekspresno, kad je, kako nam kažu sugovornici, doznao da je ovaj na svoju ruku napravio novu sistematizaciju radnih mjesta u toj tvrtki, čime je povećao broj radnika za 36. Girotto je to napravio bez znanja drugog člana uprave Marija Juzvišena, koji je morao biti uključen u to.

Naši sugovornici kažu da je Girotto htio novom sistematizicijom ispraviti grešku koju je napravio u ranijoj sistematizaciji jer je shvatio da će mu trebati više operativnih radnika. Naime u ARZ ON-u je trenutno zaposleno 653 radnika, a prema postojećoj sistematizaciji potrebno ih je 606. U toj je tvrtki dodatni problem i taj što su već prije u sklopu procesa restrukturiranja otpustili 115 zaposlenika, a u međuvremenu su zaposlili 74 nova djelatnika.

Girotto je, pak, čovjek od povjerenja bivšeg predsjednika uprave ARZ-a Željka Denone, kojeg je nedavno smijenio ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić jer je bio nezadovoljan procesom restrukturiranja u ARZ-u.

No osim toga, prema informacijama Večernjeg lista, Girottu je Šala našao puno veće grijehe, zbog čega je ovih dana protiv njega podnio i kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu. Prije dolaska u upravu ARZ ON-a Girotto je bio direktor za održavanje u ARZ-u. Direktor u ARZ-u, i to naplate cestarine, bio je i Juzvišen kojeg je, pak, prije nekoliko dana napao jedan radnik nezadovoljan što se i njegovo ime našlo na listi za otkaze. Naši sugovornici kažu da je radnik uletio u Juzvišenov ured i fizički ga napao. Nasreću, policija je stigla na vrijeme.ARZ kažu da je Šala smijenio Girotta zbog kršenja članka 422. Zakona o trgovačkim društvima.

Kršenje zakona

– Predmetnim člankom propisano je da odluke uprave donose svi članovi uprave zajedno. Razriješeni član uprave donio je odluke suprotno odredbi navedenog članka, odnosno donio je odluke samostalno, čime je prekršio Zakon i zbog toga mora snositi posljedice – navode u ARZ-u. Potvrdili su nam i da se dogodio sukob, ali tvrde samo verbalni, između jednog radnika i člana uprave ARZ ON-a. Potvrdili su i da je Šala podnio kaznenu prijavu, međutim, ne žele govoriti o njoj zbog mogućnosti vođenja kaznenog postupaka.     

Komentara 4

NS
nemoralni sindikalac
21:41 20.12.2013.

Ništa to nije, pravi paka je u HAC ONC-u, ali o nama Bohutinski neće pisati jer mu ne dozvoljava Mijat Stanić. Nedavno sam vidio u firmi mail koji šalje Anđelko Kasunić u kojem tvrdi da su on i Mijat Stanić, svojim novcem nahranili puno gladnih novinara i političara. Tko su ti novinari ja ne znam niti me je briga, ali neka se svako jutro pogledaju u ogledalo i neka ih bude sram. Najveći razlog kaotičnom stanju u HAC-u je sindikat i uz pomoć „objektivnog“ novinarstva to mogu prikrivati još malo, ali i tome će doći kraj

NV
novo vriijeme
21:40 20.12.2013.

Ćestitke radniku,kad nema pravne države onda ovako!

BL
BLAMAZA12
10:16 22.12.2013.

Cijenjeni gospodine nemoralni s., vidi se da ste upućeni u događanja u hac-u. ili hac-onc-u. ili kako li se već zovu. To što ste napisali velike su riječi, a iskreno se nadam da će jednog dana sve izaći na vidjelo i da će radnici pobijediti, te kako kažete da jednom tome dođe kraj. A za "novo vriijeme" mogu reći da mi je žao radnika koji je to učinio jer će za to pretpostavljam odgovarati. Sigurno je to napravio u "efektu",(a tko zna kako bi mi postupili u toj situaciji), te bih želio da taj isti ostane raditi gdje je radio i do sada a da ne dobije ni otkaz (ako je kako kažu na listi za višak), a ni prijavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije