Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastupa doba novih usluga na tržištu električne energije

Je li završio rat cijenama?

žarulja
15.09.2016.
u 10:30

Nakon tri godine potpune deregulacije tržišta električne energije u igri je ostalo nekoliko ozbiljnih tržišnih igrača. No jesu li ciljevi liberalizacije u potpunosti ostvareni na domaćem tržištu?

Svakako je činjenica da je konkurentnost porasla, monopol HEP-a ukinut, cijene električne energije su pale, a potrošači ostvaruju benefite samostalnog izbora opskrbljivača.

S druge strane još uvijek velik postotak potrošača nije promijenio opskrbljivača, pa se postavlja pitanje nije li to odraz navika te mogu li alternativni opskrbljivači u budućnosti očekivati veći tržišni kolač.

Kako bilo, deregulacija je zaslužna za pozitivnu transformaciju Hrvatske elektroprivrede, inovacije na tržištu, poput novih tarifa i proizvoda koji ranije nisu bili uobičajeni, a uveden je i sasvim nov pristup prodaji. Tako danas opskrbljivači, uz električnu energiju, u paketu nude osiguranja, financijske proizvode, zaštitarske usluge i telekomunikacijske usluge...

Je li tržište uistinu deregulirano? U kojoj je mjeri profunkcionirala Hrvatska burza električne energije? Što je liberalizacija donijela HEP-u? Mogu li alternativni opskrbljivači u budućnosti očekivati veći dio tržišnog kolača?, samo su neka od pitanja o kojima će se raspravljati na 4. regionalnoj konferenciji Energy Market Forum 27. rujna.

U diskusiji će tako sudjelovati Karl Kraus (RWE), HEP Opskrba, HT te Vlasta Zanki, direktorica HEP ESCO d.o.o.

Osim ove, na konferenciji će se raspravljati i o temama poput:

  • Ima li tržišta za LNG?
  • Domaće tržište plina: jesmo li spremni za potpunu liberalizaciju?
  • E-mobilnost – poticanje čistog transporta

Prijavite se već danas i osigurajte svoje mjesto na vrijeme.

Za više informacija i prijavu kliknite ovdje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije