Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.05.2016. u 10:40

Nije Mesiću smetalo kada mu je preko Ininih veza, a dobro se zna da je Tomislav Dragičević na čelu Ine godinama opstajao zahvaljujući HNS-u i Stipi Mesiću, kći postala predsjednica uprave Termi Zagreb

Bivši predsjednik Stjepan Mesić posljednjih dana ponovno glumi moralnu vertikalu i dijeli lekcije računajući na kolektivnu amneziju pučanstva. Mesić je uznemiren jer mu je Vlada ukinula ured doživotnog bivšeg predsjednika u Grškovićevoj ulici, što znači da ostaje i bez novca i bez putovanja po svijetu u čast svojih minulih predsjedničkih mandata.  Mesić se nalazi u svojevrsnoj koroti, ne žaluje on toliko nad gubitkom vlastitih beneficija, nego kako će sad bez njega sva sila poduzetnika kojima je on krčio staze u svijetu i stvarao nove poslovne prilike. Žaluje Mesić i nad sudbinom Ine jer baš je dobio poziv iz Sirije ne bi li pripomogao da se ponovno aktiviraju Inina naftna polja koja su zbog sigurnosnih razloga bila izvan funkcije. 

Bez Mesića ta operacija sigurno neće uspjeti, a sad ogorčeno poručuje neka u Siriju idu svjetski autoriteti Božo Petrov i Ivan Tepeš. Mesić zdvaja nad vlastitom sudbinom jer kaže da bi njega mediji razapeli da se otkrilo da je njegova supruga konzultantica nekom pravnom subjektu koji je u u sporu s državom, referirajući se na ugovor koji je s MOL-ovi lobistom imala supruga prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.  Pa kaže Mesić, komentirajući tu aferu, da je brak Karamarkovih skladan i kao takav dobar za državu. Pa šteta što se Mesić tom prilikom nije pohvalio kako je valjda jednako dobro za državu bilo kada mu je prijatelj Tomislav Dragičević, bivši kontroverzni šef Ine, 2009. godine zaposlio kćer Sašu Mesić u Termama Zagreb, tvrtki koja ni dan-danas nije pokrenula famozne terme, a u kojoj su u jednakim omjerima suvlasnici Ina i Grad Zagreb. 

Nije Mesiću smetalo kada mu je preko Ininih veza, a dobro se zna da je Tomislav Dragičević na čelu Ine godinama opstajao zahvaljujući HNS-u i Stipi Mesiću, kći postala predsjednica uprave Termi Zagreb i to za nemalu plaću između 16 i 20 tisuća kuna, detaljno su izvještavali mediji te 2009. godine. Grad Zagreb i Ina, te 2009. godine, dogovorili su da će svatko dati po jednog člana uprave, a Tomislav Dragičević je ispred Ine imenovao Sašu Mesić. Nitko Saši Mesić, doktorici hidrogeologije, ne odriče stručnost, ali da nije kći Stjepana Mesića, prijatelja i političkog pokrovitelja tadašnjem šefu Ine Tomislavu Dragičeviću, taj posao vrlo vjerojatno nikada ne bi dobila.  Dragičević je pak zapošljavanjem Saše Mesić u Termama Zagreb očito vratio uslugu Mesiću jer se, zahvaljujući njemu, godinama održavao u vrhu Ine. Štoviše, Dragičević je kao šef Ine preživio i Sanaderov HDZ, budući da je to bio dogovor Mesića i Sanadera, a mađarski MOL uspio ga je smijeniti tek 2009. godine i tada su mu isplatili rekordnu otpremninu od 6,8 milijuna kuna. Otkrilo se tada da Dragičević ima prijavljenu lažnu adresu u Dubravi Puščanskoj pored Zaprešića i da je na prirezu državu oštetio za 650.000 kuna, zbog čega je Državno odvjetništvo otvorilo postupak protiv Dragičevića. 

Projekt Termi Zagreb otpočetka je bio zapravo polufiktivan, a glavnina novca išla je na plaće nekoliko zaposlenika. Sašu Mesić zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić čak bio prijavio DORH-u jer mu nije htjela podnijeti troškove poslovanja. Prema podacima Poslovne Hrvatske Saša Mesić je predsjednica uprave Termi Zagreb bila do 2013. godine, a Bandića je tada optužila da joj se osvećuje i radi protiv nje jer ga njezin otac Stipe Mesić 2010. godine nije podržao kao predsjedničkog kandidata. Iako je Bandić tada bio uvjeren da će dobiti Mesićevu potporu, Mesić je ipak zaigrao na kartu Ive Josipovića ustvrdivši da predsjednički kandidat ne može biti onaj koji ne zna engleski jezik. A dobro znamo Bandićeve "vještine" engleskog jezika.

Ni pitanje nepotizma ni pitanje praktički izmišljenog projekta Termi Zagreb, ništa to Mesiću nije smetalo, a nije mu ni smetalo što mu je prijatelj Dragičević, prema analizi koju je na uvid imao Večernji list, službenom Ininom karticom za jednog putovanja u Brazilu kupovao dragulje i skupocjene kožne torbice, tobože poslovnim partnerima.  Na sve to Mesić nije imao prigovor, štoviše Dragičevića je podržavao do zadnjeg trenutka u Ini, i ta činjenica mu odriče pravo da moralizira po pitanju Ine. Jednako kao što je smiješno da Mesić govori o ustašama u aktualnoj vlasti kad je sam svojedobno u Australiji slavio NDH kao pobjedu Hrvata u Dugom svjetskom ratu.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije