Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Je li Vesna Pusić pobjegla od "Otvorenog"?

Hrvatska ministrica imala je puno razloga da se ne pojavi u emisiji HRT-a, jer je u proteklih deset dana o Šešelju, grubo rečeno, olako davala izjave, kao da joj je Hrvatska hobi, a ne posao
25. studenoga 2014. u 13:42 31 komentara 7302 prikaza
Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HRT je sinoć trebala otkazati svoje „Otvoreno“ o reakcijama na Šešelja i pustiti Siriščevićevu emisiju s opernim arijama koja ide nedjeljom u 14 sati na Trećem programu. 

Tema emisije bila je aktualna hrvatska vanjska politika, očekivalo se da će doći ministrica vanjskih poslova gđa Vesna Pusić, ali ona se nije pojavila. Čim se saznalo da će ministrica poslati svojeg zamjenika, voditelj Domagoj Novokmet trebao je telefonirati gostima – Gordanu Jandrokoviću i Draženu Vukovu Coliću – i ispričati im se zato što je emisija odgođena. Razlog odgađanja prepuštamo voditeljevoj mašti.

Emisija je ipak išla, s Jandrokovićem i Vukovom Colićem, koji su govorili razložno, a g. Željko Kuprešak, zamjenik gđe Pusić, branio je svoju šeficu na sve mile načine. U svjetlu najnovijeg teškog promašaja u radu Ministarstva vanjskih poslova logično je da se osobno ministrica pojavi i objasni svim svojim kritičarima što je mislila kad je, tijekom proteklih deset dana, rekla ovo ili ono. Pokazalo se da je njen moralni uzor jedan bivši nogometaš: predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nije se danas pojavio na sjednici na kojoj bi se trebalo govoriti o najnovijem skandalu u hrvatskom nogometu.

Neobjašnjivo je da se gđa Pusić ne pojavi u emisiji u kojoj su gosti bili stručnjaci za vanjsku politiku, nekadašnji ministar Gordan Jandroković i nekadašnji diplomat i ugledni novinar Dražen Vukov Colić. Mogla se bar kvalitetno napričati s tim ljudima.

>> Što je bilo u Bandićevim torbama?

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva