Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hsp-ov prijedlog zakona o lustraciji iz 1998. godine
Povratak na članak

Je li upotrebljivo 18 godina staro sredstvo za 'čišćenje' naše državne elite?

Očito je da bi kroz proces “čišćenja” morali proći neki aktualni dužnosnici, novinari, sveučilišni profesor, sudac... ali na slučaju iz Estonije očito je da bi nas Europski sud za ljudska prava pitao zašto su nam oni još uvijek prijetnja

Komentari 9

ZA
zagrepcaninb
22:06 02.03.2016.

Lustracija itekako ima smisla. Na primjer, dovoljno je samo pogledati recimo Radmana, Lovrićku i Rakićku (mediji), sve sami pripadnici i suradnici KOSa (a ima ih još). Tu je još npr. Josipović, braco i sestra Pusić, Milanović i da ne nabrajam ostale SDPovce - sve sama djeca čiji su očevi bili ili u ili pri SDBu ili KOSu. slobodno ubacimo i Puhovskog (svjedočio u procesu protiv Čićka i ostalih 1971) i da ne idemo dalje ... LUSTRACIJA.

VL
BA
bakulušić
19:35 02.03.2016.

Kao što je abolicija spasila pobunjene Srbe, tako je "pomirba" spasila komunistički kadar. No, lustracije je bilo a i danas je ima. Hrvatski branitelji, generali, ministri...svi su oni predmet lustracije koju tekozvani ljevičari i samozvani antifašisti provode svaki dan.

VL
JO
jozomali
21:38 02.03.2016.

bakulušiću....daleko si najpatetičniji komenator VL-a....malo toga što napišeš zaista i stoji...nejasno je na osnovu čega pišeš tako gubitničke komentare!....tebi kao da su svi brodovi potopljeni!....dođe mi da ti pošaljem 100kn1

VL
JO
jozomali
21:43 02.03.2016.

I opet: nakon propasti CKSKH bivše države 97 000 komunista se prešaltalo u HDZ! to je učinilo lustraciju nemogućom misijom u devedesetima. Ujedno je to bilo jedino vrijeme kad je lustracija imala smisla! Sad je to bez veze! otprilike koliko bi bez veze bilo da se danas hoda s transparentom "Zaustavimo Slobodana Miloševića"!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.