Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KAPITALA IMA DOVOLJNO'

Je li upitna isplata mirovina? Osiguravajuća društva u minusu 11,5 milijuna eura

19.04.2023.
u 11:20

Za sigurnost isplate mirovina iz 2. i 3. stupa zaslužan kapital, ne prinosi. Regulatorni okvir i stanje na tržištu ih stišće toliko da je upitno i pokrivanje tehničkih pričuva

Komentara 6

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
11:36 19.04.2023.

Dakle Mirovinski sudjeluju u svim mogućim privatizacijama u kojima pojedinik tajkuni kupe 23% firme a mirovinci min 50% i onda prepuste pojedincu da upravlja firmom kome je u interesu samo izvlačenje par iz firme što rezultira padom vrijednosti dionica. Na taj način pojedinac sa 25% vlasništva profitira a mirovinci sa 50% vlasništva gube ogromne novce.

MA
mari4ca
11:30 19.04.2023.

Čudite se kako mirovisnki fondovi imaju male prinose? Nikakvo čudo, kada su ih popljačkali mafijaši iz HNB-a. anteportas.hr/devizne-rezerve/ "I tada se odigrala prava svinjarija u kojoj su obveznice s kamatom i preko 5% ustupljene HNB-u, a Minfin je izdalo noveve s prinosom od 0,25% do 1,25%, naravno, na štetu svih članova mirovinskih fondova. Na svotu od okvirno 11 milijardi kuna, koliko je navodno HNB kupila, jedan postotni bod kamata na obveznice manje značio je cca 100 milijuna kuna manje prihoda članovima OMF-ova. Naravno, ova šteta je dramatično veća jer ne znamo preostali rok dospijeća obveznica koje su ustupljene HNB-u. Samo se iz godišnjih izvješća vidi da je HNB od kamatnih prihoda u 2020. imala 632 milijuna kuna, a u 2021. čak 1,8 milijardi kuna. Pa neka mi još netko kaže kako su OMF-ovi privatna imovina na privatnim računima. I kako se može zaraditi na državnom dugu kojeg jedna te ista osoba kao porezni obveznik otplaćuje i kao član fonda ima na računu. Ali, to je već druga tema." Ali , to je sam mali dio pljačke , prava pljačka je sprovedena kroz predaju deviznih rezervi HNB-a Europskoj centralnoj banci u iznosi od 25 mlrd €. Toliko nas je koštao ulazak u EU. Ali, jasno o ovoj temi se ne priča, Bitno je da će mafija kazniti narod za sitne prekršaje, a pravi kapitalci koji kradu milijarde uživaju

ZI
ziva__istina
16:25 19.04.2023.

Kako su krenuli i mirovine ce uskoro ukinuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije