Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u Nuštru

Je li ubojica supruge bolovao od paranoje?

dragica vestić
09.05.2015.
u 20:43

Nikako ga ne mogu povezati s time što je napravio. Nisam primijetio da je agresivan – rekao nam kolega Ivana Vestića

Mještani Nuštra ni dan poslije tragičnog ubojstva i samoubojstva supružnika Vestić ne znaju što je bio okidač za takav zločin. Ivan Vestić (32) odlučio je prvo svoju suprugu Dragicu (31) zadaviti, a onda si je i sam presudio. U tome ga nije omelo ni to što je u isto vrijeme u susjednoj sobi spavalo njihovo dvoje djece od dvije i šest godina. Kolege Ivana Vestića iz jedne osiguravajuće kuće sjećaju ga se kao običnog čovjeka koji je radio za plaću i razmišljao o boljitku obitelji.

– Često je pričao o djeci i ženi i pokazivao njihove fotografije. Nikako ga ne mogu povezati s time što je napravio. Nisam kod njega nikada primijetio neku agresivnost – rekao nam je jedan Vukovarac koji je radio s Ivanom.

– Što je dovelo do ubojstva i samoubojstva približno bi mogla pokazati samo psihološka autopsija koja je komplicirana, dugo traje i traži sustavan rad više stručnjaka. Uzrok može biti nešto što je rezultiralo time da Ivanu "padne mrak na oči" pa sve do paranoje. Paranoidna osoba je često za sve osobe bezopasna, draga i prijateljski raspoložena osim za osobu koja je u njezinu fokusu. Između toga postoji još niz razloga koji su mogli dovesti do tragedije – rekla je govoreći o razlozima ubojstva i samoubojstva doktorica znanosti, psihijatrica Gordana Bujišić Uzelac. Smatra da djeca neće imati posljedica jer su mala, ali i da bi ih trebalo zbrinuti na neko mjesto gdje se dobro osjećaju i s kim vole biti i tako ih zaštititi od svega.

>> Sinčić se probudio i u sobi pronašao tijela oca i majke

Komentara 12

BO
Bosut
21:36 09.05.2015.

Vi novinari stvarno ne prežete ni pred čim, nemate straha ni od ljudi ni od Boga. Dragica je danas sahranjena i Ivan će biti za koji dan, pa dajte zbog svoga mira u duši, ostavite ih barem da počivaju u miru. Jeste li sad zaradili na ovoj vijesti? Strvinari....

GO
golub
21:36 09.05.2015.

Nije mi jasno kako netko govori o događaju kao da je bio prisutan. Možda je žena iz nepoznatih razloga suprugu zadala više ubidnih rana, on je zadavi i kad vidi što je učinio stavi si štrik oko vrata.

IV
Ivanveliki
23:47 09.05.2015.

sve sada su samo nagađanja. Prevelika je to tragedija da se sad nagađa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije