Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Je li trebalo potpisati deklaraciju sa Srbijom

Naslovnica
Foto: VL
1/2
22.11.2016.
u 00:02

Kovač tvrdi da je to bila podvala predsjednici, a izvori bliski Vladi poručuju: Ne treba stvarati dojam o podjelama u hrvatskoj vlasti.

Nakon što je Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova i aktualni predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, otkrio da ni on ni tadašnja Vlada nisu bili uključeni u pripremu deklaracije koju je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potpisala u lipnju s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, izvori bliski Pantovčaku prozivaju Kovača za politikantstvo i otkrivaju da je za predsjednicu on bio najveće razočaranje u bivšoj Vladi premijera Tihomira Oreškovića.

Kovač je, podsjetimo, u razgovoru za Večernji list izjavio da nikad nije razumio kako je došlo do toga da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potpisuje deklaraciju s Vučićem.

– Ne znam tko je osmislio takvo postupanje. Svatko tko je dobronamjeran, a ja to jesam, vjerovat će da predsjednica Grabar-Kitarović nije, sama je bila ministrica. Iz današnje perspektive to nekome može izgledati i kao podvala njoj. Naime, cijela priča oko toga, ako je sagledamo hladne glave, ispada apsurdna – rekao je Kovač dodavši da je postojao nerazmjer u zastupljenosti država jer “na jednoj strani imamo predsjednicu Republike Hrvatske”, a “na drugoj pak strani nema njezina kolege, predsjednika Republike Srbije”, nego “umjesto njega imamo tehničkog predsjednika vlade Srbije i njegova tehničkog ministra vanjskih poslova”.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Na Kaptolu pale svijeće protiv komercijalizacije

>>Za HDZ bi opasniji bili Miljenić ili Picula

>>Umjesto 20 doministara bit će barem 40 državnih tajnika

>>U mirovinu se 90-ih odlazilo s 54 i siromašnih je bilo manje

Foto: VLm

Komentara 19

TO
Torcidas
21:52 21.11.2016.

Zna li netko što je potpisala?? Deklaraciju objavite

AR
aristip
21:21 21.11.2016.

Realno, za Predsjednicu bi najveće razočaranje trebalo biti - njezini savjetnici !!

MO
morituriite
21:45 21.11.2016.

Naravno da nije trebala. A prozivanje Kovača od "izvora bliskih Pantovčaku", vjerojatno od onog jada savjetnika Granića, u stvarima u kojima je Kovač u pravu, ti ne pomaže Kolinda. Samo se dublje zakopavaš. Kolindaaaaa, na izborima ti uručujemo račun na naplatu. Ima da tresneš s visina Pantovčaka k'o trula kruška. Pa ti sad misli hoćeš li nastaviti ovako kako radiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije