Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
M. Klisurić bio je vođa tima te je upravljao čamcem koji se prevrnuo

Je li radnik Vodoprivrede trebao poginuti u Dobri?

most
Dominik Grgurić/Pixsell
06.01.2010.
u 18:26

Otišao je na zadatak iako je bio na godišnjem odmoru. Zašto je šećeraš u 60. išao po mećavi spašavati raspadnuti most izvan uporabe – pita se tužna obitelj

Za nesreću smo doznali iz medija. Gotovo dva i pol sata nakon nestanka došla su trojica Miloradovih kolega da nas obavijeste da je pao u Dobru – kaže Leo Sokolović, zet Milorada Klisurića (60), radnika karlovačke Vodoprivrede koji je u utorak nestao u hladnoj i nabujaloj rijeci Dobri.

Obitelj Klisurić je u šoku. Miloradova supruga Ana primljena je u karlovačku Opću bolnicu u predinfarktnom stanju.

Uklanjali naplavine
Nestali Klisurić bio je vođa ekipe, zadatak koje je bio ukloniti naplavine što su ugrožavale trošni i za promet zatvoreni most u Donjim Priselcima, mjestu između Karlovca i Ozlja. Upravljao je čamcem u kojem su bila i dvojica njegovih kolega, dok je četvrti član ekipe Josip Krnezić upravljao traktorom na obali. Čamac se prevrnuo dok su radnici uklanjali poveće deblo.

Dvojica kolega uspjela su se domoći mosta, no Milorad nije.

– Bespomoćno smo gledali kako ga struja nosi sto metara, a potom nam je nestao iz vidokruga – rekao je J. Krnezić.

To se dogodilo oko 12.30 sati. Ubrzo su na mjesto nesreće stigli ronioci Policijske uprave karlovačke i Područnog ureda za zaštitu i spašavanje te vatrogasci. Pretraživali su korito i obale rijeka Dobre i Kupe. Potraga je nastavljena i u srijedu, a uključili su se i radnici Vodoprivrede. Upravo direktora tog poduzeća Dubravka Delića, ujedno zamjenika karlovačkog gradonačelnika, obitelj krivi za zlu sudbinu svojeg oca, supruga, punca.

Do danas nas nije posjetio, a predstavljao se kao Miloradov prijatelj – kaže L. Sokolović.

Milorad Klisurić je otišao u utorak na zadatak iako je bio na godišnjem odmoru.

Zašto je 60-godišnji šećeraš išao po mećavi spašavati most koji je izvan uporabe i posve zapušten, raspadnut, i to bez zaštitne opreme?! Uostalom, bio je poslovođa i nije morao upravljati čamcem – tvrde članovi obitelji Klisurić.

Dubravko Delić pak kaže da mu je teško zbog tragedije.

– Nisam ih posjetio jer sam u utorak do 19 sati bio s policijom. Milorad i ja smo bili prijatelji i kolege 30 godina. Bio je najiskusniji radnik. Stotinu je puta obavljao takve poslove, nedavno u Zadobarju i kod pontonskog mosta u Karlovcu. Stav njegove obitelji mi najteže pada – rekao je danas D. Delić.

Nastavlja da Vodoprivreda djeluje po napucima Hrvatskih voda i da se taj zadatak morao obaviti jer je most prometno važan ljudima toga kraja.

Oprema je obvezna
– Zaštitna je oprema obvezna i morala se koristiti. Uostalom, plutaču je i policija vidjela na vodi – tvrdi Delić. Policija je, pak, najprije obavijestila da je radnik pao s mosta, a ne iz čamca. Danas je, pak, u policijskom izvješću navedeno da je Milorad Klisurić mrtav iako tijelo nije nađeno. U Policijskoj upravi karlovačkoj rekli su nam da je riječ o pogrešci, odnosno da se radnik Vodoprivrede vodi nestalim.

Ključne riječi

Komentara 9

BE
beeroslaw
22:13 06.01.2010.

super privat firma i postavi čovjeka od 60 godina da se vere po nabujaloj dobri da omota deblo aj ne ser... sve je jasno kako radite i funkcionirate .. ne spominjući sastav dioničara u toj firmi.. vratimo se na članak 1. inspektore .. da ustanove činjenice.... e frende milja propusta....

DB
dbimat
23:12 06.01.2010.

Nemojmo banalizirati, vjerojatno bi već bio u mirovini, da mu je bila dostatna za preživljavanje. Svi znamo kakve su mirovine i da se većina ljudi bori ostati na radnim mjestima što duže unatoč godinama i bolesti, jer ipak nekako skrpaju kraj s krajem... Milorad je lani navršio 60-tu. Koliko se može provjeriti na netu, Vodoprivreda je u natpolovičnom vlasništvu djelatnika, a ničiji udio nije veći od 4%. Hrvatske vode i Županija imaju preostalih 30-tak % dionica.

OB
-obrisani-
18:48 06.01.2010.

zato što lažni invalidi griju guzice u toplim domovima. gadi mi se sve ovo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije