Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Je li nam bilo bolje kad nam je bilo gore?

Prije su postojali međudržavni ugovori, a sad poslove sklapaju tvrtke. Primjerice, SFRJ je potpisala ugovor s SSSR-om da će Jugoplastika opskrbljivati čizmicama sovjetsko državno trgovačko poduzeće

Komentari 9

Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
09:27 11.03.2019.

Onima kojima je prije bilo loše, danas je još lošije. Napredak je lišio ljude osjećaja za solidarnost, a to je ono čime smo se diliči u propaloj Jugoslaviji. Prigovarali smo jednopartijskoj vlasti, a danas imamo kvazidemokraciju u kojoj najbolje živee preletači koji mijenjaju koalicije kao na tekućoj vrpci. Demokracija je svedena na odlučivanje naroda na izborima, a potom na scenu stupa stranački inženjering koji za narod ne mari do novoga glasanja. Prevarili su nas pričama o bajkovitomu životu u Europskoj Uniji, a ispada da od nje imaju koristi samo Nijemci i Nizozemci. Beograd je bio mila majka prema Bruxellesu, a da se i ne govori da su Hrvati u bivšoj Jugoslaviji držali sve konce u vlasti (Broz, Bakarić, Krleža, Krajačić, Gošnjak, petorica premijera Hrvati) i da je SR Hrvatska imala pravo veta. A danas je RH u Europskoj Uniji mališa od kužine.

VL
AF
afer
15:10 11.03.2019.

Tebi je uvijek dobro

VL
DU
Deleted user
15:54 11.03.2019.

Ovo će biti vječna dilema. Uobičajeno nam je bilo bolje vrijeme kad smo bili dosta mlađi i luđi. Ali treba se zapitati - ako nam se vrijeme nestašica, siromaštva, jednopartijskog sustava čini boljim od sadašnjice - što to onda ne valja u toj sadašnjici? milsim da bi tekst o tome bio puno bolji i svrsishodniji.

VL
DI
Diesel
12:19 11.03.2019.

Iz novina: Što vam smeta u Hrvatskoj? – Mržnja, rasizam, primitivizam, nasilje, netolerancija, korupcija, nepotizam, osuđivanje drukčijih i slabijih, institucije koje ne rade svoj posao, uhljebi, nepravda, kvazi poduzetnici, visoka davanja, male plaće, truli sustav, politički usmjerene institucije, manjak građanskeke hrabrosti, intelektualci u svojoj zoni komfora, netolerantni akademici, siromaštvo, turizam baziran na prijevari, "fake news"... jesam li nešto zaboravila?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.