Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arheološka senzacija
Povratak na članak

Je li knez iz Bojne bio suvremenik Ljudevita Posavskog i suzbijao pobunu protiv Franaka?

Teorija po kojoj je novi knez imao važnu ulogu u suzbijanju pobune bila bi zanimljiva i vrijedna kad bi bila potvrđena

Komentari 19

DE
desnoispravno
14:38 12.04.2019.

Knez je bio Kršćanin.Duhovno razvijeniji nego današnji ljevičari.Tisuče godina napredniji.

VL
FE
fefellerunt
15:27 12.04.2019.

M akoji krščanin, koji hrvat, čekamo izjave naših uglednih povjesničara budak, klasić, jakovina, beljka, d aizjave da se radi ili o pripadniku starog bođnjačkog naroda ili srpskog, ovisi tko će im tada biti bliskiji, ali da je Hrvat, teško, toto bi bio još jedan dokaz da su Hrvati bili n atom području , nemoguće, treba što biše prikazati da Hrvata nije ni bilo, a ako je i bilo onda je to bilo samo na zagorskim bregima . pa ne izdvaja država milijune eura kao bi takvi VSS kadrovi samo tako pisali kao što pišu, valjda s ezna kome idu novci , neće valjd aonima koji su izgubili zdravlje , uz uloženo znanje i trud da bi takvi danas uživali uz svu potporu ostalevelike većine

VL
LI
LizaLimenni
16:31 12.04.2019.

Za 15 ak godina srbi ce ga prekrstiti u prvog srpskog kralja Krajine. Budite sigurni!

VL
DU
Deleted user
17:04 12.04.2019.

možda postoji razlog zašto je zaboravljen... možda je pokrao blagajnu i pobjegao u austriju...

VL
Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
14:16 12.04.2019.

Hrvatska nije dio “balkanskog poluotoka”. Ni geografski, ni kulturno ni politicki. Perfidna i “juznoslavenska” politika Vecernjaka i njegovih gazda iz carevine Austrije vec mjesecima mic po mic stvaraju medijski a onda i politicki prostor “regiona” i “balkanskog” poluotoka. Pa zarar morate i ovakvu prvoklasnu arheolosku senzaciju zagaditi svojom ideologijom i zeljama vlasnika? I ajmo jos jedan crveni karton. Ionako ih dodjeljujete na osnovu neslaganja, a ne vrijedjanja.

VL
Avatar IvanR
IvanR
14:57 12.04.2019.

Sreći mojoj nikad kraja!!!!

VL
AN
ante00
15:00 12.04.2019.

Ovo senzacionalno arheološko otkriće baca sasvim novo svjetlo na tijek svjetske povijesti.

VL
TH
thu
14:08 12.04.2019.

To je dokaz da su nas u ta davna vremena posjetili Anunnaki..

VL
SS
simpatican.simpa
15:28 12.04.2019.

Ovo otkriće će potpuno zaokrenuti teoriju propasti Agrokora, Uljanika, problem siromašnih , ovršenih, korupcije u pravosuđu. Tek sada se zna razlog zbog čega se to dogodilo i zašto je to danas tako i da je za sve to kriv knez.. Samo još to mora potvrditi Vrhovni sud. Vječno kopanje po povijesti i teorije i pretpostavke , a današnji problemi se zakopavaju da će netko opet otkopavati za 200-500 godina.

VL
NI
Nini istrijan
15:21 12.04.2019.

Panonska Hrvatska u 8 st. postoji samo u glavama onih koji to tako zele.Ono sto je sigurno i o cemu postoje dokumentirani dokazi je da su na podrucju Panonije bili Panonski slaveni(niti hrvati niti srbi) i da je njihov knez Kocelj pozvao u Sirmium(Srijemska Mitrovica) Metodija koji je 869 od pape proglasen nedbiskupom Sirmiuma tj.cijele Panonije. Tu je stvorena prva t.z. slavonska glagoljica od kojih postoje i danas dva primjerka iz 11st.u zlatnom uvezu.Jedan se cuva na Hilandaru(Grcka) a drugi u saborboj crkvi u Beogradu. Ovdje je i nastala prva cirilica vjerojatno od ucenika Metodija(smatra se da je to bio Sv.Neum Ohridski) ali ona nema veze sa Cirilom nego joj je ime dano u cast Cirila.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.