Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SUBOTNJEM OBZORU

Je li dobro sanjati o “humanom preseljenju” u virtualni prostor?

SECOND LIFE
16.10.2009.
u 20:05

Zašto bi čovjek kojem dobro ide “iselio” iz stvarnog u virtualni prostor Second Lifea i tamo boravio najveći dio dana

Mislim da ću uskoro sav svoj posao preseliti u Second Life – hladnokrvno me nedavno izvjestio prijatelj arhitekt. Upravo smo se kucnuli pivcem kako bi nazdravili nagradi koju je dobio na natječaju za novi zagrebački poslovni toranj. Zašto bi čovjek kojem dobro ide “iselio” iz stvarnog u virtualni prostor Second Lifea i tamo boravio najveći dio dana svog ovozemaljskog života?


Na natječaj je za taj neboder, kaže on, poslao “najgore” arhitektonsko rješenje koje je mogao smisliti! Zašto? Jer se samo takvo najskromnije rješenje može u nas doista izgraditi. A za sva ostala bajna rješenja, ideje i projekte koje je u stanju smisliti dobar arhitekt (ovdje) nitko nema ni novca ni volje da ih izvede. U virtualnom svijetu Second Lifea može on, međutim, sve to napraviti i zaraditi na tome neusporedivo više negoli ovdje, na zemlji, u Zagrebu!

Do tog časa za mene je Second Life bila samo kompjutorska igra. Ubrzo, međutim, upoznajem njezine prave razmjere. Pola milijarde zabilježenih ulaza samo u tu igru, govori mi da to više i nije igra nego paralelni svijet. I to ne jedini u virtualnom prostoru. Niti jedini koji donosi konkretnu zaradu igraču na ovom svijetu....


- Kako je stvorena virtualna moda Boudoir?
- Koliko se može zaraditi na virtualnim papeljarama?
- Koliko vrijedi jedan linden?
- Kako je zubarica iz Čilea posala modna kreatorica?


Opširnije u tekstu Ane Lendvaj u Obzoru od subote!!!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije