Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Je li Baba Vanga predvidjela sukob u Siriji i 3. svjetski rat

Baba Vanga također je rekla da će Europa postati islamski kalifat do 2043., da će se komunizam vratiti do 2076. te da će 3005. biti rat na Marsu
20. travnja 2017. u 09:59 10 komentara 53654 prikaza
Baba Vanga
Foto: wikipedia

Je li Baba Vanga, legendarna slijepa bugarska proročica koju neki zovu i balkanskim Nostradamusom, predvidjela sukob u Siriji i 3. svjetski rat, promašivši samo za jednu godinu?

Kako piše Mirror, Baba Vanga predvidjela je Brexit i jačanje Islamske države, a također je upozorila na sukob u Siriji, nuklearni rat i pad američkog predsjednika. Dok jačaju tenzije na liniji SAD – Sjeverna Koreja, teoretičari zavjere vjeruju da je proročica možda predvidjela i katastrofalan globalni rat.

Međutim, pitanje je koliko se uopće ova predviđanja mogu shvatiti ozbiljno s obzirom na to da su dosta općenita, pa se lako mogu primijeniti na širok raspon događaja.

Baba Vanga preminula je 1996. u 86. godini, a prije smrti iznijela je tmurno predviđanje o upotrebi nuklearnog oružja i 3. svjetskom ratu. Predvidjela je da će muslimanski ekstremisti napasti Europu 2016. godine te da će taj sukob početi s Arapskim proljećem 2010. Također je rekla da će u Siriji muslimani upotrijebiti kemijsko oružje protiv Europljana, što Mirror uspoređuje s napadom sarinom za koji Zapad optužuje sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, a on odbacuje optužbe, iako u tom napadu nisu stradali "Europljani".

Karta svijeta ZLOKOBNO PROROČANSTVO Nostradamus je ovim odlomkom predvidio skorašnje terorističke napade i propast mirovnih snaga? Baba Vanga Obama je posljednji Amerikance zabrinulo proročanstvo Babe Vange: Hoće li Trump postati predsjednik?

Baba Vanga također je rekla da će 45. predsjednik SAD-a, za kojeg danas znamo da je Donald Trump, biti suočen s krizom koja će dovesti zemlju na koljena. Rekla je da će svi položiti svoje nade u njega da završi krizu, ali da će se dogoditi suprotno – zemlja će propasti, a eskalirat će sukobi između sjevernih i južnih zemalja. Neki teoretičari spekuliraju da je mislila na Sjevernu i Južnu Koreju, iako se čini da je vjerojatnije da je mislila na savezne države SAD-a.

Baba Vanga također je rekla da će Europa postati islamski kalifat do 2043., da će se komunizam vratiti do 2076. te da će 3005. biti rat na Marsu. Potpuno je pogriješila u prognozama za Svjetsko nogometno prvenstvo 1994., rekavši da će u finalu igrati dvije ekipe koje počinju na "B", a na kraju je Brazil pobijedio Italiju s rezultatom 3-2.

>> 'Baba Vanga je prorekla kako je Obama posljednji američki predsjednik'

>> Leko: Nisam baba Vanga da mogu procijeniti što će biti s Milanovićem

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar milidobrović
  milidobrović:

  baba vanga je predvidjela da će dvije stranke koje imaju po tri slova u imenu opustošiti zemlju Hrvatsku gore nego svi ratovi sto godina unatrag, da će se mladi raseliti po svijetu i narod izumirati, a ti ljudi bez morala ... prikaži još! ništa za to neće mariti nego će živjeti u dvorcima i sebe veličati.....

 • Avatar Karl_Habsburg
  Karl_Habsburg:

  A niste li pisali prije tri mjeseca kako je ta baba predvidjela da je Obama posljednji predsjednik USA? I to tri puta u razmaku of dva tjedna? I kaj sad? Novinarska retrakcija?

 • vorda400:

  Sto je todoric nije pitao kad ce mu agrokor propasti??? mozda bi prije prebacio lopticu na porezne obveznike