Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPCI KALKULIRAJU

Javna dražba propala, kolodvoru u Varaždinu cijena pala za još 2 milijuna kuna

kolodvor
Foto: Marko Jurinec/PIXSEL
31.03.2014.
u 11:00

Na idućoj javnoj dražbi, koja će biti održana 28. travnja, autobusni kolodvor će se tako prodavati za 7,9 milijuna kuna, umjesto za dosadašnjih 9,9 milijuna

Kako niti na drugoj javnoj dražbi svih nekretnina i pokretnina Autobusnog prometa Varaždin, održanoj u petak, nije bilo zainteresiranih kupaca, sutkinja Trgovačkog suda u Varaždinu, Jasna Lekić, odlučila je cijenu sve imovine AP-a smanjiti za 20 posto.

Na idućoj javnoj dražbi, koja će biti održana 28. travnja, autobusni kolodvor će se tako prodavati za 7,9 milijuna kuna, umjesto za dosadašnjih 9,9 milijuna. Cijena nekretnina u Gospodarskoj ulici i autobusa sada pak uznosi 49,9 milijuna kuna.

To je drugo smanjenje cijena imovine AP-a, koje su od početka prodaje do sada smanjene za 30 posto. Kako bi se imovina što prije prodala još prije je odlučeno da se autobusni kolodvor prodaje zasebno od nekretnina i pokretnina u Gospodarskoj ulici.

- Nadamo se kvalitetnim kupcima. Doći će - kazala je sutkinja Jasna Lekić te dodala kako kupci kalkuliraju i čekaju smanjenje cijena. Podsjetimo, AP Varaždin u stečaju je završio još 2010. godine i to zbog dugova od oko 250 milijuna kuna. Najveći vjerovnici AP-a su država, tvrtka Zovko i banke.

Posljednje četiri godine AP relativno uspješno posluje u stečaju. Svaku je godinu uspio završiti s plusom od oko milijun kuna. U AP-u je zaposleno oko 400 radnika, a mnogi strahuju što će biti kada se autobusni kolodvor proda. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije