Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN ŽALOSTI U SRBIJI

Javio se ženi sat vremena prije pada: 'Sve je u redu, uskoro ćemo sletjeti'

Helikopter
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
15.03.2015.
u 08:54

Anesteziolog Dževad Ljajić (41) javio se supruzi Šefiki oko 21.40 sati

Danas je u Srbiji dan žalosti zbog tragične helikopterske nesreće u kojoj je u petak navečer smrtno stradalo svih sedmero ljudi u letjelici, uključujući i petodnevnu bebu.

Srpski mediji danas donose priče obitelji i prijatelja stradalih u nesreći koja je šokirala zemlju. Tako Blic piše da se jedan od poginulih, anesteziolog Dževad Ljajić (41), javio supruzi Šefiki oko 21.40 sati, manje od sat vremena prije pada. Rekao joj je da je sve u redu i da će uskoro sletjeti. Supruga ga je nakon toga nekoliko puta zvala, ali joj se javljala sekretarica.

- Posljednju poruku poslala mu je oko šest sati ujutro, pitala ga je je li sve u redu, što se događa i zašto joj se ne javlja, ali odgovora nije bilo. Oko osam sati su je zvali iz novopazarske bolnice i javili joj strašnu vijest – rekao je Ljajićev stric Muamer.

U nesreći je život izgubio i medicinski tehničar Miroslav Veselinović (42), za kojeg mještani sela Lukare kod Novog Pazara imaju samo riječi hvale.

- Kada bi se netko iz sela liječio u bolnici redovno ga je obilazio, urgirao kod doktora da mu posvete maksimalnu pažnju - pričaju susjedi, prenosi Blic.

Filip Marinković, Veselinovićev sestrić, rekao je kako ga je zvao u petak, ali se nije javljao. Mislio je da je previše zauzet.

- Nisam ni slutio da je on u tom trenutku u helikopteru i da će ubrzo poginuti - rekao je Marinković.

>> Dan žalosti zbog pogibije bebe i 6 spasioca u padu helikoptera

Komentara 12

Avatar CptRinas
CptRinas
11:52 15.03.2015.

dukidudoje alias pacoje alias rasoje, ne davi. Lijepo ti je objasnjeno da je zdravstvena zaštita organizirana na više razina. Ako lokalna razina ne može odgovoriti, šalje se na regionalnu, ako ne može ni regionalna, šalje se na nacionalnu. Isto je i HR i u SRB i svugdje, u državama slične veličine.

MT
mile the king
11:23 15.03.2015.

necak- nepot- rodjak ti moze biti svako s kim si u krvnom ili tazbinskom srodstvu, u srpskom postoji naziv, kao uostalom u svim starim jezicima, za svakog rodjaka do 12. kolena, do kurajbera, tako se regulise incest unutar zajednice.

AM
ameris
14:59 15.03.2015.

Ovo je neopisiva tragedija...rekli bi biblijskih razmjera.Teško je bilo što dodati,no,moram potencirati ukupni kontekst događanja.Više je no evidentna dobra organiziranost hitne zdravstvene zaštite u Srbiji.Također je nepogovorno iskazan princip uzajamnosti , dostupnosti i humanosti službe svima potrebitim .U velikoj bolii moramo sagledati i tu stranu ovog teškog događaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije