Naslovnica Vijesti Hrvatska

Slavni glumac u akciji s hrvatskom jurišnom puškom u novom hit filmu

VHS-2 se našao i u hrvatskom filmu "Posljednji Srbin u Hrvatskoj"
28. veljače 2019. u 17:02 8 komentara 1305 prikaza
Jason Statham i VHS-2
Foto: Screenshot YouTube
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatska jurišna puška VHS-2 karlovačkog proizvođača oružja HS Produkta završila je i u rukama svjetski mega popularnog akcijskog glumca Jasona Stathama u novom filmu "Fast&Furious Presents: Hobbs&Statham". Glumac se s hrvatskom puškom pojavljuje u novom traileru za spomenuti film, a Statham puca iz nje negdje oko 2 minute i 4. sekunde trailera.

HS produkt ZARADA U MILIJUNIMA EURA VIDEO Oružja kao perspektivan biznis: Pogledajte koja se proizvode u Hrvatskoj

Direktor HS Produkta Željko Pavlin potvrđuje da je doista riječ o pušci hrvatskog proizvođača, koja je zbog potreba snimanja akcijskog filma ustupljena jednoj britanskoj tvrtki. I u HS-u znaju da je pojava hrvatske VHS-ice jako dobra reklama, tako da se VHS-2 u kraćoj inačici (K) pojavljuje u nekoliko scena tog akcijskog filma. Pavlin dodaje da se isto tako VHS-2 našla i u hrvatskom filmu "Posljednji Srbin u Hrvatskoj", a pojavit će se u atraktivnim scenama u još nekoliko svjetskih akcijskih filmova koji se trenutno snimaju. Očito je da futuristički dizajn hrvatske puške, obzirom na toliki interes odgovara i potrebama producenata akcijskih filmova.

Inače, karlovački HS Produkt već godinama je drugi najveći izvoznik pištolja u SAD, gdje ih je u proteklih desetak godina plasirao više od 5 milijuna primjeraka u pedesetak raznih verzija i 4 kalibara. Drugi jaki izvozni proizvod HS Produkta jest upravo jurišna puška VHS-2, kojom su naoružani pripadnici HV-a i koji ih nose u svim svjetskim vojnim misijama gdje su angažirani hrvatski vojnici, dakle u Afganistanu, Poljskoj, Litvi, Libanonu...Prošle, 2018. u nekoliko azijskih i afričkih država, poput Iraka i Togoa, izvezeno je oko 45.000 primjeraka jurišne puške s opremom i dodacima.  

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

joely richardson
bolan gubitak
Joely Richardson: Sestrina me smrt zauvijek promijenila

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar navijač
  navijač:

  Bilo je samo pitanje vremena kad će se ta puška pojaviti i na nekom hit filmu , a čini se da će tako biti i sa onom drugom tezom o posljednjem mohakincu.

 • prajdali100:

  Sjajno !!! Izvrsna reklama.

 • goran2hr:

  Znači li to da je i MORH sudjelovao u snimanju ovog ("Posljednji Srbin u Hrvatskoj") antihrvatskog filma? Ne bi im bilo prvi put.