Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasna Babić

'Sve zainteresirane za Reljićev obavještajni opus javno ovlašćujem da pročitaju moj dosje'

Smiljan Reljić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
16.06.2015.
u 15:53

Novinarka Jasna Babić reagirala je na navode koje je Smiljan Reljić iznio u intervjuu Večernjem listu

Na dio intervjua u kojem Smiljan Reljić, bivši ravnatelj Službe za zaštitu ustavnog poretka, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i voditelj Nadzorne službe Ureda za nacionalnu sigurnost (Obzor, VL, 13. 6. 2015., str. 4.-6.), spominje “aferu 126 dosjea” i njezino ime, reagirala je novinarka Jasna Babić.

“Smiljan Reljić opet laže. Ovaj put u intervjuu za Večernji list objavljenom 13. lipnja 2015. Činjenica me ne bi uzbuđivala u svijetu koji se modernizira isključivo usavršavanjem vječno istih laži, da Reljić opet ne spominje moju novinarsku malenkost, tvrdeći kako je kao šef SZUP-a imao dobre temelje za špijuniranje povećega broja novinara.

Kakvi su to bili temelji – da osobno ne interpretiram – lijepo se vidi u dosjeima koje je 90-ih sastavljala njegova radionica žbirova i konfidenata. Samu bih sebe dala uhapsiti nakon silnoga truda i potrošenoga proračunskoga novca. Tada, 2000. godine, kada je s njega skinuta oznaka tajnosti, imala sam mogućnost da izaberem: želim li da se dosje uništi ili sačuva. Budući da cijenim građu koju sastavlja država, pa bila ona meni krajnje neugodna, nisam dala da se spali, moj dosje još uvijek mora postojati u arhivi bivšega SZUP-a.

Ovim putem, dakle, sve zainteresirane za Reljićev obavještajni opus javno ovlašćujem da pročitaju to štivo. Da sami zaključe koji je bio motiv toga grandioznoga pothvata u ratnim vremenima i koliko je bilo sigurnosno relevantno ispitivanje moga socijalnoga porijekla, bračnoga stanja, bivšega muža, moga biološkoga oca, majke i daljnje rodbine.”, zaključuje odgovor Jasna Babić.

>>Smiljan Reljić: Manolića jako poštujem, ali Karamarko nije bio doušnik Udbe

>>Reljić: Merčep nije odobravao ono što se dogodilo obitelji Zec

Komentara 28

ŽU
žuti
16:09 16.06.2015.

Drugarica Jasnica, čuvena kosova djevojka, u ogorčenoj borbi za vlastitu bolju prošlost, hoće li joj uspjeti nakon onoga svega što znamo o njoj i njenom životnom putu? Ima nešto utješno, nije jedina!

LA
larigan
16:56 16.06.2015.

Dvocijevka se javila !!!!!

KL
Klarahrv
16:14 16.06.2015.

Drugarice Babic koga briga za vas dosje Hrvate zanima kako je prosla privatizacija Croatia osiguranja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije