Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u lovu na mandat

Jaroslav Pecnik: Snaga grada nisu klijentelizam i politički kumovi

jaroslav pecnik (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/4
24.01.2013.
u 13:20

Othrvali smo se velikim pritiscima za ulazak u predizborne koalicije, pogotovo od strane SDP-a, i to ne samo u Zagrebu. Davali su nam čak i amoralne ponude - izjavio je Lesar

- Snaga grada nisu stranačka pripadnost i klijentelizam, politički kumovi koji vladaju ovom sredinom, nego pošteni rad i znanje - poručio je Jaroslav Pecnik, kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Osijeka. Aludirao je tako na slogan pod kojim su na posljednje lokalne izbore u gradu na Dravi izašli HDSSB-ov Krešimir Bubalo, HNS-ov Ivan Vrdoljak te nezavisna Danijela Lovoković. Promjena se, dodao je, ne treba plašiti, one su nužne i nose boljitak. 

- Ne obećavam čuda, samo vas pozivam da sudjelujete u promjenama jer zajedno možemo učiniti čuda - poručio je građanima. Profesoru Pecniku zamjenici će, pobijedi li, biti Silvija Dološić i Bruno Zorić. - Pripadam generaciji koja svoj kruh traži u Zagrebu, Istri, Dalmaciji, pa i Kanadi, umjesto u Osijeku, koji je nekada bio srce industrije. Posljedica je to loše politike u gradu, koja je dovela do raseljavanja mlade radne snage. Vrijeme je da radnika vratimo kući - kazala je Dološić. Podobnost je, smatra Zorić, u Osijeku nadvladala sposobnost.

- Postoji samo jedan kriterij, a to je stranačka pripadnost. Za sve što nije dobro, kriv je netko drugi - kazao je. Na predstavljanje kandidata za čelnike Osijeka stigao je i predsjednik laburista Dragutin Lesar. Naveo je kako će njegova stranka krajem veljače proslaviti tek treći rođendan, a imaju izborne kandidate za župane u šest županija, zatim za čelnike 17 gradova i 12 općina. - Naših 89 laburistica i laburista spremno je preuzeti odgovornost upravljana lokalnom zajednicom. U 129 općina i gradova imat ćemo liste za vijeća, kao i u 19 županija. Ukupno 2500 ljudi predstavljat će laburiste pred građanima u ovoj nužnoj promjeni - rekao je Lesar. Svi će ogranci samostalno izaći na izbore, a to je, poručuje, \"odraz vjere u sebe\". - Othrvali smo se velikim pritiscima za ulazak u predizborne koalicije, pogotovo od strane SDP-a, i to ne samo u Zagrebu. Davali su nam čak i amoralne ponude - izjavio je. Prigovara im se, nastavio je, da nemaju prepoznatljive ljude.

>>Jaroslav Pecnik kandidirao se za gradonačelnika Osijeka

Komentara 4

PA
padamo13
20:25 24.01.2013.

Zar oni nisu mogli naći nekog mlađeg,normalnijeg.Ako kažu da su oni nova stranka,ali su sa starim komunističkim kadrovima.Dobit će manje glasova od hns-a.

MJ
mjoo
14:19 24.01.2013.

"Pripadam generaciji koja svoj kruh traži u Zagrebu, Istri, Dalmaciji, pa i Kanadi, umjesto u Osijeku, koji je nekada bio srce industrije"...onda bi ti bilo bolje da tamo i ostanes jer na celu grada i zupanije trebamo mlade i ambiciozne ljude koje vec imamo....a ne ljude koji su vec trebali biti u mirnovini..Pecnik samo si stranku bacas u trosak a nemas ni pojma da nemas nikakve sanse!!

KO
kockicasb
15:00 24.01.2013.

Populizam laburista se natavlja. Mozda bi i presli 5% da ste uzeli nekog čovjeka koji zna nešto o radnicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije