Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin iz mržnje

JAR: Četvorici po 18 godina zatvora za ubojstvo lezbijke

ustavni
Arhiva VL
01.02.2012.
u 13:27

Sud u Khayelitshau ustanovio da je Zoliswa Nkonyana okrutno ubijena samo zato što je otvoreno govorila o svojoj seksualnoj orijentaciji

Četvorica muškaraca iz Južnoafričke Republike dobila su po 18 godina zatvorske kazne jer su 2006. godine devet puta izboli nožem i nasmrt kamenovali 19-godišnju homoseksualku, piše BBC. Lubabalo Ntlabathi, Sicelo Mase, Luyanda Londzi i Mbulelo Damba proglašeni su krivima dok su petorica ostalih za koje se sumnjalo da su sudjelovali u izvršenju okrutnog ubojstva oslobođena optužbi.

Sud u Khayelitshau ustanovio da je Zoliswa Nkonyana okrutno ubijena samo zato što je otvoreno govorila o svojoj seksualnoj orijentaciji. Okupljeno mnoštvo koje je ispred suda čekalo donošenje presude klicanjem i plesom odobrilo je odluku sudske vlasti.

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:22 01.02.2012.

Da su ubili normalnu zenu dobili bi po 4 godine

IR
irani
06:37 02.02.2012.

Da si ti normalan, nebi pisao gadosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije