Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U čast cara Akihita

Japanci ne znaju što s 10 slobodnih dana

Akihito
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.05.2019.
u 00:20

Cara Akihita (85) nakon 30 godina vladavine zamijenio je njegov sin Naruhito (59)

Abdikacija japanskog cara donijela je njegovim nekadašnjim podanicima jednu za njih neuobičajenu pogodnost. S kojom ne znaju što bi učinili. Naime, kao dio štovanja odlaska cara, Japanci su dobili ukupno deset slobodnih dana zajedno s tradicionalnim praznicima u svibnju.

No, ima ih koji ne znaju što bi s toliko slobodnog vremena. Prema anketi Asahi Shimbuna, čak 45 posto Japanaca izrazilo je nezadovoljstvo tolikim slobodnim vremenom, tek 35 posto sretno je što je dobilo još malo neradnih dana.

Foto: Reuters/PIXSELL

Kao razlog nezadovoljstva ističe se što će na svim turističkim destinacijama biti gužva, a i cijene su putovanja u posljednje vrijeme porasle. Turističke agencije upozoravaju kako su praktično svi aranžmani za uobičajeni blagdanski period rasprodani, a liste su čekanja podugačke.

Zbog povećanog interesa mnogi neće ni moći s radnog mjesta, pa će umjesto da se odmaraju, raditi pojačano. Onda se pojavila i potreba obiteljske reorganizacije jer neće raditi jaslice i vrtići.

Ako već i ima nezadovoljstva povećanim brojem slobodnih dana, to se ne osjeća na popularnosti odlazećeg cara koja ne pada. Nacija mu je zahvalna prije svega zbog dobrotvornih aktivnosti koje je Akihito usmjeravao prema najpotrebitijima, pogotovo starijima i žrtvama prirodnih katastrofa. Čineći to često umjesto političara.     

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
10:11 01.05.2019.

Japanci! Velika nacija. Kulturna,radina i poštena.

AA
aabbcc
12:15 01.05.2019.

10-dana, Steta sto i mi nemamo Cara pa da ode .. ... !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije