Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA POTVRDILA

Na samrti tvrdio da je jedan od najtraženijih japanskih kriminalaca: 'Želim umrijeti s pravim imenom'

Satoshi Kirishima
Foto: National Police Agency Japan/Pixabay
1/3
27.02.2024.
u 20:42

Pripadao je Istočnoazijskom antijapanskom oružanom frontu, radikalnoj organizaciji za koju se vjeruje da stoji iza nekoliko bombaških napada na tvrtke u glavnom gradu Japana

DNK test otkrio je da je čovjek koji je na samrti tvrdio da je jedan od najtraženijih japanskih kriminalaca govorio istinu. "Želim dočekati svoju smrt sa svojim pravim imenom", priznao je policiji Satoshi Kirishima. Dužnosnici su sada potvrdili da je 70-godišnjak doista Kirishima, član militantne skupine koja stoji iza nekoliko smrtonosnih bombaških napada 1970-ih.

Nejasno je kako je ostao na slobodi toliko dugo, unatoč tome što je njegovo lice "krasilo" plakate diljem Japana. Kirishima je osumnjičen da je pomogao postaviti i detonirati bombu koja je uništila dio zgrade u tokijskoj četvrti Ginza 18. travnja 1975. godine. Žrtava nije bilo, navodi BBC

Pripadao je Istočnoazijskom antijapanskom oružanom frontu, radikalnoj organizaciji za koju se vjeruje da stoji iza nekoliko bombaških napada na tvrtke u glavnom gradu Japana. Njihovi napadi uključuju jedan koji je ciljao zgradu Mitsubishi Heavy Industries. U tom je napadu smrtno stradalo osmero ljudi, a bilo je više od 160 ozlijeđenih. 

VEZANI ČLANCI:

Kirishima je navodno umiješan u četiri druga napada koje je skupina izvela. Druga dva člana osuđena su na smrt zbog sudjelovanja u napadima. Smatra se da je on jedini član grupe kojeg policija nikada nije uhvatila. Ipak, policija nikada nije odustala od potrage. 

Kirishima, koji je koristio ime Hiroshi Uchida, navodno je živio u gradu Fujisawa gotovo 40 godina. Čini se da nije imao ni vozačku dozvolu ni zdravstveno osiguranje kad se pojavio u bolnici tražeći liječenje od terminalnog raka. Tek je u tom trenutku otkrio svoj pravi identitet, a osoblje je obavijestilo policiju.

Policija kaže da je mogao ispričati pojedinosti o svojoj obitelji i Istočnoazijskoj antijapanskoj oružanoj fronti, u danima prije svoje smrti 29. siječnja. Glasnogovornik tokijske policije potvrdio je da je DNK test sada dodatno potkrijepio njegove tvrdnje. Međutim, policija će nastaviti istraživati ​​je li netko pomogao Kirishimi da ostane neprimijećen.

GALERIJA Jeziv podsjetnik na nuklearne sposobnosti Rusije: Putin letio na bombarderu Tu-160M

Satoshi Kirishima
1/9
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Seurat
Seurat
20:53 27.02.2024.

Takeshi Kovač

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije