Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duh naroda

Japan se dobro oporavlja nakon katastrofalnog potresa i tsunamija

japan
reuters
10.06.2011.
u 18:36

Radišni i uporni Japanci odmah su počeli složno graditi svoje domove, obnavljati porušeno i čistiti ruševine

Prije tri mjeseca kataklizmički potres i tsunami poharali su gradove na japanskoj istočnoj obali. Nezaustavljiva bujica vode uništila je desetine tisuća kuća. Tisuće su osoba poginule, a stotine tijela nikad nisu pronađene.

No, ni sila prirode nije uspjela srušiti duh Japanaca.  Brzo su se uspjeli oporaviti od velike nesreće koja ih je zadesila i počeli složno graditi svoje domove, obnavljati porušeno i čistiti ruševine, što dokazuje i ova fotografija. Potres magnitude 9,0 prouzrokovao je najveću krizu u Japanu nakon Drugog svjetskog rata. U stravičnoj prirodnoj katastrofi poginulo je gotovo 28.000 osoba. Očekuje se da će troškovi čišćenja i obnove iznositi oko 206 milijardi eura.

 

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
04:15 11.06.2011.

Svaka cast JAPANCI!!!! Ipak mi je malo cudno da niste optuzili cioniste za sve te nedace.

IR
irani
12:46 11.06.2011.

Daj im malo vremena, oni dosta sporo citaju.... . A i dosta toga se mora provjeriti u \"centrima moci\" po cijim se instrukcijama radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije