Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Patria

Janša optužen za primanje mita od finskog proizvođača vojnih vozila

janša
Reuters/PIXSELL
27.08.2010.
u 21:42

Tvrtka Patria je nedavno s Hrvatskom sklopila ugovor o isporuci 126 oklopnih borbenih vozila


Bivši slovenski premijer Janez Janša optužen je za primanje mita od finske tvrtke Patria za kupovinu oklopnih vozila za slovensku vojsku, objavila je večeras agencija STA, pozivajući se na tjednik Mladinu.

Prema Mladini "slovensko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Janše 6. kolovoza pred sudom u Ljubljani za davanje ili primanje mita ili obećanja o mitu".  

List piše da je Janša, tijekom pregovora o ugovoru vrijednom 278 milijuna eura s finskom tvrtkom Patria o kupovini 135 oklopnih vozila, prihvatio obećani mito za svoju Slovensku demokratsku stranku (SDS).  Janša se nije osobno sastao se predstavnikom Patrie, a mito je ugovoren putem posrednika, dodaje se u tekstu.
Finska je televizija 2008. godine prvi put objavila da su neki slovenski dužnosnici, među kojima je i Janša, primili mito za ovaj posao. Janša je  tada odbacio takve tvrdnje.Bivši slovenski premijer je i večeras za STA ponovno negirao primanje mita od finske tvrtke.

Patria je sklopila i ugovor s hrvatskim ministarstvom obrane o isporuci 126 borbenih oklopnih vozila do 2012., objavio je prije četiri dana portal Defens News. Patria je priopćila kako će se veći dio vozila proizvesti kod njihovih hrvatskih partnera "Đure Đakovića".

Komentara 14

Avatar Gandhi
Gandhi
22:54 27.08.2010.

Tko je Janša ? - Janša je isto što u Hrvatskoj Tuđman ----- > tzv umjerena desnica. Lopine koji kradu preko dizanja najnižih emocija ! 90-te .. 90-te ... Tko nam je upalio svjetlo :)))))))))))

OB
-obrisani-
22:16 27.08.2010.

Ma dajte molim vas,nemojte takvo sto izositi u javnost..... Nije moguce da nasi vrli ,dragi i najbolji susjedi takvo sto rade...Kod njih je postenje moralna vertikala .. :-))... Ne kao kod nas, mi smo najveci domoljubno hendikepirani Hrvati.... Jelda EuJanezz ...Volimo prevarit,svi su koruptni,pogotovo nasi politicari.... Cak smo i slov.krave natjerali da predju na nasu stranu... Toliko smo zli ... :-))... Kad mi bude covjek bez mane i posteniji od ostalih to rekao ,onda cu mu vjerovat... To sto nas mali Jodlar lepece o Slov. je maciji kasalj.... Lakrdijaski vic.!

DU
Deleted user
21:54 27.08.2010.

Upravo sam šokiran činjenicom da u zemlji poštenja, rada, meda i mlijeka postoji netko tko je prekršio zakon. Toga u EU ne može biti. Pozdrav sa Zapadnog Balkana onome jadniku EUJanezu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije