Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši slovenski premijer

Janez Janša umiješan u sporne poslove s nekretninama u Hrvatskoj?

Janez Janša
Petar Glebov/PIXSELL
21.05.2014.
u 22:29

Slovenska policija već je podnijela 12 kaznenih prijava u vezi s tim slučajem, između ostalog i protiv tadašnjeg direktora druge najveće slovenske banke Matjaža Kovačiča

Janez Janša, bivši premijer i  vođa slovenske oporbe umiješan je u sporne poslove s nekretninama u Hrvatskoj na kojima je velike novce izgubila Nova kreditna banka Maribor (NKBM) 2006. i 2007. godine, javlja Slovenska televizija.

NKBM je naime u spomenutom periodu u spornim poslovima na nekretninama u Hrvatskoj, potrošila 60 milijuna eura,  dvostruko više od  realne vrijednosti. U poslovima je zabilježen veliki gubitak,a dio novca završio je na jednom računu u Švicarskoj.

Slovenska policija već je podnijela 12 kaznenih prijava u vezi s tim slučajem, između ostalog i protiv tadašnjeg direktora druge najveće slovenske banke Matjaža Kovačiča.

Iz poslova je prema tvrdnjama Slovenske policije  "nestalo" 20-ak milijuna eura, a kupnju zemljišta Kovačiču je odobravao je u elektronskoj komunikaciji i preko posrednika tadašnji premijer Janez Janša.

Janšina Slovenska demokratska stranka na optužbe je odgovorila tvrdnjom kako je riječ o špekulacijama uoči predstojećih izbora za Europski parlament, a optužbe istražuje Džavno odvjetništvo.

>> Janezu Janši sud potvrdio dvije godine zatvora!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije