Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPAD SURADNJE

Jandroković: Nitko iz Kluba HDZ-a nije razgovarao sa Zurovcem

Zagreb: Pozdravni govor Gordana Jandrokovića i himna na konstituirajućoj sjednici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
22.07.2020.
u 22:43

Na pitanje o optužbama Katarine Peović iz Radničke fronte na račun HDZ-ova Vinka Zulima koji ju je, tvrdi, tijekom stanke saborske sjednice verbalno napao "bezumno urlajući da su joj preci bili koljači", Jandroković je uzvratio kako ne zna što se točno dogodilo, poručivši međutim da takve stvari nisu dobre i ne bi trebale biti praksa.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković opovrgnuo je u srijedu nagađanja prema kojima je HDZ bio zainteresiran da im u zastupničkom klubu većinu 'podeblja' Dario Zurovec  iz stranke Fokus, poručivši kako nitko iz HDZ-ova kluba s njim o tome nije razgovarao.

"Takvih spoznaja nemam, nitko iz kluba zastupnika HDZ-a nije razgovarao s njim. Mi imamo svoja 76 zastupnika i zastupnica koji nas podržavaju tako da korijeni tog odlaska nisu proizašli iz bilo kakvih kontakata s HDZ-om", rekao je HDZ-ov Jandroković u Dnevniku Nove TV.

On se time referirao na Zurovčevu današnju odluku da ne ide u zajednički klub s kolegicama iz Stranke s imenom i prezimenom i Pametnog - Dalijom Orešković i Marijanom Puljak s kojima je osvojio saborski mandat, a koje su potom klub oformile uz pomoć GLAS-a i Anke Mrak Taritaš.

Radi se, kazao je Jandroković, očito o nekakvom njihovom internom nesporazumu i neslaganju.

"Drago mi je da imamo ženski klub, a mogu se našaliti, čini se da je Stranka s Imenom i prezimenom toliko Pametna da je izgubila Fokus i došla na loš Glas", našalio se.

Na pitanje o optužbama Katarine Peović iz Radničke fronte na račun HDZ-ova Vinka Zulima koji ju je, tvrdi, tijekom stanke saborske sjednice verbalno napao "bezumno urlajući da su joj preci bili koljači", Jandroković je uzvratio kako ne zna što se točno dogodilo, poručivši međutim da takve stvari nisu dobre i ne bi trebale biti praksa.

"Nisam se uopće s njim vidio, niti razgovarao jer sam cijelo vrijeme predsjedao sjednicom. Ne znam točno što se dogodilo, no i u svom nastupnom govoru danas govorio sam da bez obzira što smo različitih svjetonazora, ideala i programa mi nismo neprijatelja, nego želimo raditi na dobrobit Republike Hrvatske i naših građana, tako da nije dobro da bude ružnih, posebno uvreda na osobnoj razini", poručio je.

Mogućnost online glasovanja

Jandroković je najavio i mogućnost online glasovanja zastupnika zbog pandemije. "Sada ulazimo u vrijeme koje će nositi svoje rizike, no moramo s time živjeti. Ako vidimo da će biti naših kolega i kolegica koji će se razboljeti ili će biti u samoizolaciji, onda ćemo razmišjati o promjeni Poslovnika, video i elektronskom glasovanju, tako da Sabor može funkcionirati", poručio je.

Ključne riječi

Komentara 4

DD
ddh
23:29 22.07.2020.

Crveni i crni ne mogu podnijeti Jandrokovica zato, jer je Jandrolovic jedan kulturan i civiliziran covjek koji nikada nekoga ne vrijedja, covjek koji se ne svadja i koji je uvijek odgovoran. Radi toga ga primitivno i prostacki vrijedjaju, jer kad prostak i primitivac nema argumenata onda vrijedja. To je slika crvenih i crnih u Hrvatskoj.

Avatar jimi15
jimi15
22:58 22.07.2020.

ono kad njonjo sotona adz-ova laze kao pas, i kaze da nije nitko razgovarao.... vama je laz i prevara bit svakog sotonskog adz-ofca..

RI
rimac444
22:51 22.07.2020.

Svi koji imaju osobnih ambicija ili žele nešto napraviti i pokrenuti za svoj kraj ili državu će se prikloniti HDZ-u, jer ova oporba je koma, nužno zlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije