Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Jeruzalemu

Jandroković Izraelcima dao katalog s projektima u koje mogu ulagati

jandrokovic (1)
Foto: VL
1/3
17.05.2010.
u 20:35

Jandroković se susreo i s izraelskom vrhuškom – predsjednikom Shimonom Perezom i premijerom Benjaminom Netanyahuom

Potpisivanje dopuna Ugovora o trgovini i gospodarskoj suradnji i Ugovor o međusobnoj pomoći u carinskim pitanjima samo je dio rezultata posjeta hrvatskog izaslanstva, predvođenog ministrom Gordanom Jandrokovićem, Izraelu.

Gospodarsku diplomaciju u državi čije je vanjskotrgovinska razmjena s RH u 2009. dosegla 48 milijuna dolara pratio je i niz političkih susreta na najvišoj razini, među kojima su i susreti s izraelskim predsjednikom Shimonom Perezom i premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Uz te ugovore, potpisane sa zamjenikom predsjednika izraelske Vlade i ministrom vanjskih poslova Avigdorom Libermanom, naglašena je i uloga RH kad se kao nestalna članica Vijeća sigurnosti UN-a Hrvatska bavila bliskoistočnim pitanjima.

Jandroković je ministru industrije, trgovine i rada Biynaminu Fuadu Ben-Eliezeru predao Katalog projekata investicijskih inicijativa, s popisom mogućnosti ulaganja te su razgovarali o organiziranju zajedničkog gospodarskog foruma.

Posjetio je i memorijalni centar žrtava židovskog naroda iz vremena holokausta Yad Vashem u Jeruzalemu.

Komentara 16

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
10:10 18.05.2010.

Sranje.

ČO
čombe
08:36 19.05.2010.

Jednom kad vam taj uđe ostavite svaku nadu da će više ikada izaći ...

ČO
čombe
11:37 18.05.2010.

Igrajte se Vi ... Samo se Vi lijepo igrajte sudbinama nerođenih generacija koje tek dolaze, gospodo moja draga i nepromišljena ... Pametni uče iz iskustava drugih a budale, na žalost, iz vlastitih ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije