Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igre iseljenika

Jandroković i Yelich otvorili u Zadru Hrvatske svjetske igre 2010

Gordan Jandroković
18.07.2010.
u 20:50

- Vaša nazočnost u Zadru dodatna je potvrda čvrstih i neraskidivih veza između domovinske i iseljene Hrvatske koje su posebno došle do izražaja u vrijeme stvaranja i obrane naše zemlje u Domovinskom ratu - istakao je ministar Jandroković.

ZADAR - Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković i kanadska ministrica hrvatskog porijekla Lynne Yelich u Zadru su otvorili Hrvatske svjetske igre na kojima će sudjelovati 750 mladih sportaša Hrvata iz 24 zemlje svijeta. Tradicionlano okupljanje mladih iz dijaspore organizira Hrvatski svjetski kongres, a natjecanje će se odvijati šest dana na sportskim terenima u Zadru i Posedarju.

- Vaša nazočnost u Zadru dodatna je potvrda čvrstih i neraskidivih veza između domovinske i iseljene Hrvatske koje su posebno došle do izražaja u vrijeme stvaranja i obrane naše zemlje u Domovinskom ratu - istakao je ministar Gordan Jandroković naglašavajući ponos na sportaše poput braće Kovač, Rakitića, Šimunića, Čilića, Ljubičića i druge koji su nosili hrvatski dres. Mlade sportaše Hrvate iz 24 zemlje svijeta pozdravila je i kanadska ministrica hrvatskog porijekla Lynne Yelich , te im zaželila puno sreće na sportskim borilištima. 

Ključne riječi

Komentara 5

GO
golo
22:06 18.07.2010.

ovo je vrlo dobro za hrvatsku , tako svi skupa, sa bracom muslimanima do drine. ma samo zamislite da su hrvatske granice na drini, postoji stvarna mogucnost da bi bili u finalima u juznoj africi koliko ima talenta kod hrvatskih muslimana

AU
autoritet
22:55 18.07.2010.

Nadam se da povezivanje s iseljenicima neće ostati tek na riječima, i da će se HDZ vratiti korijenima.

OB
-obrisani-
10:30 19.07.2010.

Ovo je druga po redu hrvatska olimpijada mladih iz domovine i iseljeništva.Nažalost u hrvatskoj javnosti je nedostatno promovirana.Nije postojao ni jedan promidžbeni plakat u gradu Zadru kojim bi se javno prikazalo da se priređuje velika i značajna sportska manifestacija mladihh hrvatskih korijena iz cijelog svijeta.Svugdje ima i previše informacija ( čak o manje važnim događajima a ova je potiho skrivena od javnosti.Kao da je temeljni cilj bio: nek se Hrvatske svjetske igre održe ali sa što manjom nazočnošću nas Hrvata u Zadru i šire te da se snažnije povezivanje Hrvata iz Hrvatske i svijeta potisne u drugi plan.Na otvaranju HSI omjer nazočnih sportaša i gledateljstva bio je 5 : 1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije