Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska vizija
Povratak na članak

Konferencija u Saboru o budućnosti Europe: Predstavljene uspješne hrvatske priče

Predstavljena su tri uspješna hrvatska poduzetnička primjera – razvoj gaming industrije u Novskoj, dostignuća u radiokirurgiji i radioterapiji u liječenju karcinoma te aktivnosti u Centru za umjetnu inteligenciju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Komentari 6

HU
Hubrvi
10:45 11.05.2021.

Evropa je tu i unija je nesto najbolje, sto se je evropskim narodima uclanjenim u Evropu moglp dogoditi. To je projekt mira, projekt boljitka i projekt napredka. Tko to ne vidi je ili slijep ili pokvaren. Sigurno je da i EU ima svojih problema, ali se ti problemi i rjesavaju. A price kako Azija i Amerika ostavljaju iza sebe su teorije mepismenih Balkanaca i nacista u Njemackoj ili Francuskoj. Ujedinjena EU sa ca. 400 mio stanovnika je privredno i po BDP-u jos uvijek jaca i od Kine.sa vise pd 1,6 miliardi stanovnika. A Hrvatska mora biti sretna i ponosna s tim da je clanica te evropske familije.

VL
ST
stefj
09:53 11.05.2021.

Ha, ha, vizija Hrvatske u EU.... Evo vam vizije - EU drastično zaostaje za Azijom i Amerikom, toliko da se sada traži novi prikaz uspješnosti, gdje se više neće gledati BDP, već "društvena postignuća", što god to bilo. Umjesto da lovi tehnološki korak sa svijetom, EU je odustala... Unutar te EU, mi smo na samom dnu, a potezi i strateški plan nam to dno garantiraju i poslije 2030. godine... Kako? Pa tako da se do 2030. godine planira doseći 75% prosječnog standarda EU-a, a iseljavanje struke i sposobnih usporava tek kada se pređe nekih 80-85%. Prestaje tek kada se pređe 90%... Osim toga, do 2030. godine planira se doći do nekog 45. mjesta na ljestvici konkurentnosti. Za usporedbu, danas su samo dvije zemlje EU-a ispod 45. mjesta po konkurentnosti... Tak da ne znam kakve ružičaste naočale nam moraju nataknuti da budućnost gledamo s nadom...

VL
DU
Deleted user
10:39 11.05.2021.

U Hrvatskoj se odlučuje o sudbini Europe , a NJonjo upravo donosi sudbonosne odluke.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.