Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPIO MOL

Janaf potvrdio: Tanker s kurdskom naftom uplovio u Omišalj

Omišalj
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
17.08.2014.
u 18:05

Nafta je preko hrvatskog naftovoda danas u tranzitu prema MOL-ovoj rafineriji

Tanker sa četrdesetak tisuća tona nafte koju su dostavili irački Kurdi sinoć je uplovio u Omišalj, potvrdili su u Janafu, prenosi HRT. Time je potvrđena informacija koju je jučer objavio Reuters, a koju nije htio komentirati glasnogovornik MOL-a.

Naftu je od Kurda kupio MOL, a preko hrvatskog naftovoda danas je u tranzitu prema MOL-ovoj rafineriji, navodi HRT. Iz Janafa ističu kako u cijelom poslu ništa nije sporno jer imaju ugovor s MOL-om te da je to bio jedan od manjih naftnih tankera.

Kurdistan, iračka autonomna regija na granici s Iranom, pronalazi sve više kupaca za svoju naftu, unatoč zakonskoj zabrani Bagdada. Kurdi prodajom nafte žele financirati borbu za neovisnost, a do kraja iduće godine planiraju povećati prodaju na oko milijun barela po danu.

>> 'Nafta iz Jadrana preporodit će Hrvatsku'

>> Nafta iscurila iz prevrnute cisterne kod Senja i onečistila pitku vodu

Komentara 5

IS
Iszrian
19:17 17.08.2014.

Kupi jeftino i prodaj skupo, naši ne da nebi vidjeli ovakvu priliku da kontroliramo inu već bi vjerojatno i pljuvali po kurdima i govorili ''pih mi ne kupujemo naftu od pobunjenika/terorista

XA
xaron
20:18 17.08.2014.

Ovo je ilegalno jer je vlada Iraka zabranila direktan izvoz nafte iz Kurdistana. Znaci da mi vise ne priznajemo legalnu vladu u Bagdadu, nego kurdsku u Irbilu. Isto tako ne priznajemo legalnu vladu Sirije u Damasku, nego pobunjenike na čelulu sa ISLS, tj. Kalifat . Koju zbrku je napravila ta amaterka Pusic.

GV
golub Vaso
22:01 17.08.2014.

da sto godina uvozimo jeftiniju naftu ne bi nadoknadili gubitak sirijskih naftnih polja, pusicka je priznala fantome - prijatelje sirije, a u biti jihadiste koji sad kolju i u iraku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije