Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbacuje optužbe

Jambo: Petrov može prijavu objesiti mačku o rep!

Stipe Gabrić Jambo
Grgo Jelavić/PIXSELL
23.08.2013.
u 13:06

– Što se tiče putnih naloga, meni bi bilo ispod časti varati na njima – rekao je Stipe Gabrić Jambo.

Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov podnio je kaznenu prijavu protiv svog prethodnika Stipe Gabrića Jamba, njegova vozača Berislava Baffe te bivšeg pročelnika za financije Petra Čarapine. Sumnjiči ih da su gradski novac izvlačili putem lažnih putnih naloga.

– Pri primopredaji grada predstavljeno nam je da Metković ima 12,8 milijuna kuna duga, no utvrdili smo da dug iznosi gotovo 17 milijuna – kaže Petrov te dodaje kako su pronašli i na stotine sumnjivih putnih naloga.

– Ti su nalozi bez prateće dokumentacije, računa ili bilo čega što bi potvrdilo da su pravi. To je bio način za izvlačenje novca iz Grada, pa smo podnijeli prijavu protiv onih koje smo u tom lancu smatrali odgovornim – dodaje Petrov kojeg zabrinjava što je dug Metkovića mnogo veći od ukupnog prihoda Grada i svjestan je da bez pomoći države to neće moći vratiti.

Stipe Gabrić Jambo nam pak kaže da su iznesene optužbe glupost, ali je legalist pa je uvjeren da će ga DORH osloboditi optužbi.

– Što se tiče putnih naloga, meni bi bilo ispod časti varati na njima. Moja savjest je čista. Ispred kuće imam odličan vozni park i u 16 godina nikada nisam vozio službeni automobil, a možda sam desetak putnih naloga u tom razdoblju potpisao – kaže nam Jambo i dodaje da Petrov može prijavu “objesiti mačku na rep”. Svake godine je, naglašava, revizija provjeravala gradske financije i uvijek je bilo sve u redu, pa mu nisu jasne optužbe Petrova da je gradski dug dvostruko veći nego što je on tvrdio.

– Mi smo ostavili dug od 7,1 milijuna kuna i ja bih to riješio u nekoliko mjeseci – zaključuje Jambo te poručuje Petrovu da je bolje da se bavi Metkovićem i građanima, a ne njime.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije