Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborni skandal

Jamba prijavili DORH-u zbog ratnog profiterstva

'19.08.2011.,Metkovic - Premijerka Jadranka Kosor u Metkovicu otvorila radove na rekonstrukciji zgrade suda i pocetak izgradnje vodozastitnog sustava na desnoj strani Neretve. Gradonacelnik Stipo Gabr
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
09.11.2011.
u 22:00

Stipe Gabrić: Svih 110 kaznenih prijava protiv mene mogu objesiti mačku o rep, poslati Ivi Sanaderu u Remetinec ili barba Luki Bebiću. Dižu mi rejting.

Stipe Gabrić Jambo, gradonačelnik Metkovića, zastupnik HSS-a u netom raspuštenom Saboru koji je sklopio koalicijski sporazum sa Zelenom strankom i Strankom umirovljenika za 10. izbornu jedinicu, ponovo se našao u središtu skandala. Optužen je i za ratno profiterstvo.

Sedam Jambovih grijeha

Nikola Vučković, predsjednik Udruge malih dioničara poduzeća Razvitak iz Metkovića, podnio je DORH-u kaznenu prijavu protiv Jamba zbog prodaje namirnica HV-u i HVO-u po cijenama višestruko većim od prodajnih.

U ime Udruge malih dioničara Razvitka, Vučković ga je prijavio za sedam kaznenih djela: namjernog prouzročenja stečaja, nesavjesnog gospodarskog poslovanja, zloporabe ovlaštenja u gospodarskom poslovanju, zaključenja štetnih ugovora, krivotvorenja službenih isprava, primanja i davanja mita, kaznenog djela ratnog profiterstva te kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije.

S ciljem dokazivanja ratnog profiterstva Stipe Gabrića Jamba, Vučković je priložio i račune Razvitka, u kojima se navodi kako je Jambo za poljoprivredne proizvode uzimao maržu od 200 do 300 posto. Tvrtka Jambo d.o.o. je, navodno, Razvitku prodavala poljoprivredne proizvode, a onda bi Razvitak tu robu prodavao MORH-u. Tada je na čelu Razvitka bio Stipe Gabrić, dok je direktor Jamba bio njegov brat Božo.

– Vučković je do sada, zajedno s HDZ-om, podnio 109, a ovo je 110. kaznena prijava protiv mene. Mogu ih sve zajedno objesiti mačku o rep – kazao nam je Stipe Gabrić.

Jambo tvrdi da je u Razvitku radio do 26. svibnja 1997. te da već 15 godina nema veze s tim poduzećem.

Stara moda HDZ-a

– Razvitak je osam godina u stečaju, u koji ga je poslala politika! Za razna djela optužuje me ekipa uličara iz HDZ-a i HSP-a koji svako malo protiv mene podižu kaznene prijave. Udruga malih dioničara Razvitka uopće ne postoji – odrješito će Gabrić.

Poručuje da se ne boji.

– Neka pravosudna tijela rade svoj posao, ja sam legalist. Bila je moda HDZ-a da me prije svakih izbora za nešto optuži. To će mi samo podići rejting. Sve prijave mogu poslati Ivi Sanaderu u Remetinec ili barba Luki Bebiću – kaže Jambo.

Komentara 54

VI
vidimškoj
22:18 09.11.2011.

moga bi i ti skratit malo jezik......dok ti ne bude kasno.

HS
Hrvatski sin
22:20 09.11.2011.

e đambo puno pričaš o drugima a nisi čist,neide to tako pa nisi ti mesić.

07
0720
00:18 10.11.2011.

Nisam znao da ima vise lopova dalmatinaca nego zagoraca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije