Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.03.2014. u 12:00

Gordan Maras najavio je ukidanje obveznog članstva u HGK, a izrazio je i sumnju u regularnost izbora novog predsjednika Luke Burilovića jer "nema 10 godina staža na mjestima koje imaju strateškog utjecaja na gospodarstvo"

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, odgovarajući na pitanja čitatelja Poslovnog dnevnika najavio je ukidanje obveznog članstva u HGK, a izrazio je i sumnju u regularnost izbora novog predsjednika Luke Burilovića jer “nema 10 godina staža na mjestima koje imaju strateškog utjecaja na gospodarstvo“. Burilović je osam godina bio direktor Sladorane, šest godina direktor Agrotehne i dvije godine zamjenik ministra Čobankovića, ali i to je više od ministra koji je tri godine vodio HOC Bjelolasicu, jednu godinu Maksima komunikacije i šest godina bio poslovni direktor SDP-a.

Majka proziva Dikana da ju je izbacio iz kuće

Gjermina Jasna Radman, umirovljenica iz Splita, pobrinula se da njezin sin Josip Dikan Radeljak opet dospije u medije. Dikanova majka, u dobi od 95 godina, osobno se javila u redakciju Slobodne kako bi demantirala sinove navode na sudu da je dementna. “Vitalna sam, ne pijem lijekove i putujem po svijetu”, tvrdi Gjermina dodajući da Dikan o tome ne zna ništa jer ju je 1992. izbacio iz kuće, a sada joj želi sudski oduzeti dio imovine na Braču pa je pokušava proglasiti dementnom.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dvaput je dvaput

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, može se pohvaliti da je njegova stranka i ove godine smanjila deficit državnog proračuna. Opet je zakasnila s predajom godišnjeg izvješća DIP-u pa će platiti kaznu. U dvije godine 5,6 milijuna kuna.

Zubni tehničar priprema terapiju za izlazak iz krize

Hrvoje Marušić, predsjednik novosnovane HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika, uživa rijetko viđeno povjerenje izaslanika koji su mu dali 100 posto glasova na izborima. Od 148 izaslanika, svih 148 procijenilo je da Marušić ispunjava sve uvjete za vođu Zajednice poduzetnika HDZ-a.

Marušiću se poduzetnost doista ne može osporiti jer je samo sa završenom srednjom zubotehničkom školom (paralelno je završio i glazbenu) otvorio Dental centar i privatnu Srednju zubotehničku školu u Splitu, a kasnije je diplomirao na Prometnom fakultetu. “Hrvatska nije u recesiji nego u opstrukciji”, prva je Marušićeva dijagnoza u razgovoru za Jutarnji. Terapiju tek očekujemo.

>>Predsjednika i premijera treba plaćati po učinku

Komentara 8

DU
Deleted user
13:18 18.03.2014.

Dok se ovakovi luzeri kao Maras i Marušić guraju u prve redove nema nam spasa!

DU
Deleted user
14:23 18.03.2014.

Maras u rangu ministra Jakovine

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:21 18.03.2014.

Jaka vlada: Maras, Grčić, Jakovina, Pusićeva... Stvarno Milanoviću nije lako - nije čudo da je pobjegao na dva tjedna da odmori oči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije