Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPILOG AKCIJE

Josipa Rimac ostaje u pritvoru, a zbog umora nije htjela odgovarati na pitanja

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/13
29.05.2020.
u 23:27

Ona će ići u pritvorsku jedinicu i očekujem da bi se sutra trebala pojaviti kod suca istrage - kazao je Željko Gulijšija, odvjetnik Josipe Rimac

Josipu Rimac, bivšu gradonačelnicu Knina, USKOK tereti za tri kaznena djela, trgovinu utjecajem i davanje mita, otkrio je večeras njezin odvjetnik Željko Gulišija. Dodao je i da je Rimac obranu iznosila 45 minuta.

- Iznijela je obranu iscrpno, nije odgovarala na pitanja, ne iz taktičkih razloga, nego je toliko umorna da smo htjeli ovo što prije završiti, ali je praktički odgovorila na sve. Ona će ići u pritvorsku jedinicu i očekujem da bi se sutra trebala pojaviti kod suca istrage - kazao je Gulijšija za HRT ističući da je njegova klijentica bila apsolutno iznenađena današnjim događajima.

- Ja isto ne vidim da je ona počinila bilo kakvo kazneno djelo, međutim, o tome ćemo nešto kasnije. Idemo dalje u borbu - poručio je.

>> VIDEO Uhićena i Josipa Rimac: Neslužbeno se doznaje da su ona i Jakupčić uhićeni zbog izgradnje vjetroelektrana u Kninu

U USKOK-u su danas ispitani i tajnica iz Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro te šef uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.
 Jakupčićev odvjetnik Vladimir Terešak također je rekao da je njegov branjenik iznosio aktivnu i opširnu obranu te da se njega tereti da je sve radio po nalogu Josipe Rimac.

- Moj branjenik je poricao krivnju za ono što mu se stavlja na teret. Radi se o trgovačkom društvu i izgradnji vjetroelektrane u okolici Knina. Jakopčić je naplatio dug po osnovi korištenja. Taj dug seže od 2015, od bivše uprave. Dakle, Hrvatske šume su naplatile dug od bivše uprave, terete ga da ta šteta nije naplaćena. On je naplatio 6 milijuna duga, ali ostala je još neka šumska šteta, rekao je Terešak.

>> FOTO Josipa Rimac dovedena na USKOK

1/5

 

Komentara 9

Avatar taqa
taqa
07:53 30.05.2020.

Umorna od toga što cijelo vrijeme razmišlja kako ukrasti što više novca. Nek joj kušin bude tvrda stina. Hrvatsku voli. Fuj!

MA
Maslac
07:06 30.05.2020.

Uskoro ce ona van...nece joj faliti ni dlaka sa glave...

SO
Sotona
00:21 30.05.2020.

Kao gradonačelnik možeš jedino da radiš taj posao sigurno da imaš pored sebe stalno plaćenoga odvjetnika pravnog savjetnika ; da sve kontrolira dali radiš po zakonu . Inače imaš takve ovlasti da te uskoci stalno vrebaju i kad te kaoao žensku uhvate da te pošteno ebaju !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije