Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE DATI OSTAVKU

Jakovini obustavljena isplata plaće u iznosu od 10.000 kuna

Tihomir Jakovina,portal
Patrik Macek/PIXSELL
18.04.2013.
u 15:07

Jakovina nije bio u sukobu interesa, ali je prekršio odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je da je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kršio odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa, za što mu je izrečena sankcija obustave isplate mjesečne neto plaće u iznosu od 10 tisuća kuna, koje može platiti u deset mjesečnih rata.

– Prihvaćam odluku Povjerenstva. Nikad nisam ni negirao da sam zaboravio uskladiti svoje zakonske obaveze. Uredno ću poštovati odluku o novčanoj kazni. Odluka je pokazala ono što sam cijelo vrijeme tvrdio, da sukoba interesa nije bilo i nakon plaćanja kazne ovaj slučaj za mene je završen – rekao je Jakovina na konferenciji za medije.

Na pitanje novinara hoće li podnijeti ostavku jer je to najavljivao ako bude proglašen krivim, odgovorio je da nikada nije decidirano rekao da će dati ostavku.

Podsjetimo, Jakovina ni punih godinu dana od preuzimanja dužnosti ministra nije prenio vlasništvo u svojoj tvrtki TJ-PROM na odvjetnički ured, odnosno povjerenika. Upravljačka je prava prenio tek nakon što se slučaj pojavio u medijima, a tvrtku, koja je bila dužna 150.000 kuna, u prosincu je prodao za 400.000 kuna

Cesarik kažnjen sa 7.000 kuna, postupak protiv Jagušta Povjerenstvo nije okončalo

Povjerenstvo je odlučilo sa 7.000 kuna kazne kazniti i zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika jer je istodobno obnašao tu dužnost kao i dužnosti predsjednika upravnog vijeća HZZO-a, KBC-a Split i KB Sestre Milosrednice te Veleučilišta u Požegi.

- Također se dužnosniku nalaže da opisane povrede zakona razriješi u roku od 30 dana, s time da se to odnosi na članstvo u Upravnim vijećima Veleučilišta u Požegi i HZZO-a obzirom da su donošenjem odluke o osnivanju sanacijskih vijeća u KB Sestre Milosrdnice i KBC-a Split prestala djelovati upravna vijeća – objasnila je predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Postupak protiv direktora Petrokemije Josipa Jagušta koji je u imovinskoj kartici zatajio stan u Londonu vrijedan 8 milijuna funti Povjerenstvo danas nije okončalo jer on u svom očitovanju i dalje nije objasnio je li ili nije vlasnik spomenute nekretnine. Dan mu je rok od 15 dana da to napravi, inače će Povjerenstvo pokrenuti novi postupak protiv njega.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije